19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9

İŞKUR’dan işverenlere çağrı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR’dan işverenlere çağrı
Abone ol
Osmaniye İŞKUR STK’larla yaptığı toplantı sonunda, işverenlere çağrıda bulundu.
Osmaniye İŞKUR STK’larla yaptığı toplantı sonunda, işverenlere çağrıda bulundu.

İşkur Osmaniye il Müdür Vekili Ahmet Altunkaynak ve İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyun Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek, İŞKUR’un faaliyetleri ve istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık, İŞKUR’un faaliyetleri ve istihdam teşvikleri hakkında sunum yaparak gelen soruları cevapladı.

İşkur il Müdür Vekili Ahmet Altunkaynak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” hamlesi ÇSGB Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından 6 Ocakta hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda 1.5 milyon insanın istihdamı hedeflenmektedir. İstihdamın artırılması ve güçlendirilmesi adına atılan bu adımlar ülkemizin 2016 yılında yaşadığı iç dış mihraklı saldırılara karşı zafer kazandığını ve yarınlara daha ümitle baktığımızı göstermektedir.” Dedi.

İşkur il Müdür Vekili Ahmet Altunkaynak İstihdamın günden güne arttığını ifade ederek, İŞKUR’un geçen yılın aynı dönemlerine denk gelen yılın ilk 45 gününü karşılaştırdığında İş başı eğitim programlarıyla istihdam edilen kişi sayısı 180 kişi iken 2017 yılı ilk 45 gününde 380 kişiye ulaştığını ifade etti. Bu göstergelerin bile ülkemizin savunmadan çıkıp taarruza geçtiğini göstermeye yeterli olduğunu belirtti.

Konuşmasına devam eden İşkur il Müdür Vekili Ahmet Altunkaynak Osmaniyeli İşverenlere seslendi. “Bugünden itibaren artı istihdam yaptığınız her bir kişi için fon tarafından sizin hesabınıza ayda 773 tl aktaracaktır. Yani işçinin sigorta payları devlet tarafından karşılanacaktır. 09/02/2017 de resmi gazetede yayınlanan teşvikle alakalı detaylar şöyledir.

Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır.
İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır.

İşverenlerin 01/02/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların;  İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir.

Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL’dir. (SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır.)

Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.

Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır.

Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır.
 
Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır.

Bizler İşkur olarak 15 Temmuzda gövdesini tanklara siper eden bu aziz milletin evlatlarının her şeyin en güzeline layık olduklarını düşünüyoruz. Bu aziz insanlara iş arayanlar ve işverenlere ulaşmak onları bilgilendirmek için 8 hafta boyunca her gün ilimizin en işlek noktaları olan Belediye, Pazarlar, Cami önleri ve AVM de stantlar açacağız. İş ve Meslek danışmanlarımız her yerde sizlerle beraber olacaktır.”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar