29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

İŞKUR’dan 48 kişiye daha istihdam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR’dan 48 kişiye daha istihdam
Abone ol
Osmaniye Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü, özel Sevgi hastanesi ile yapılan protokol kapsamında 48 kişiye istihdam sağlandı.

Osmaniye Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü, özel Sevgi hastanesi ile yapılan protokol kapsamında 48 kişiye istihdam sağlandı.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü son haftalarda yaptığı istihdamlara bir yenisini daha ekledi. 

Geçtiğimiz günlerde işbaşı eğitim programı kapsamında iki yüz on bir (211) kişiyi istihdam eden Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kırk sekiz (48) kişiyi daha istihdam ederek bir ay içerisinde başarılı bir çalışma ortaya çıkardı.

Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğünde Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyun, Özel Sevgi Hastanesi yönetim kurulu başkanı Veli Velipaşaoğlu ve İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık’ın katıldığı toplantıda taraflar arasında protokol imzalandı.

Toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak; sosyal devlet anlayışının altını çizerek çalışmak isteyen herkese iş bulmaya çalıştıklarını ve bunun İŞKUR’un meslek edindirme kursları, işbaşı eğitim programları gibi faaliyetlerle gerçekleştirilerek Osmaniye ilimizin işsizlik sorununa daha kalıcı ve somut adımlarla güzel bir çizgi yakaladıklarını vurguladı. 

Atunkaynak; “Gündüz işyeri ziyaretleri düzenleyerek işverenlerimiz ile görüşüp devletimizin İşkur faaliyetleri ve teşvikleri ile beraber kurs ve eğitim programlarıyla; gece ise ev ziyaretleri gerçekleştirerek işi olmayan vatandaşlarımızı meslek sahibi yapıyoruz. Öncelikli hedefimiz Osmaniye’deki işsizlik sorununun en aza indirilmesi için uğraşıyoruz. Karınca misali kurum personellerimizle beraber istihdam seferberliğinin amacına ulaşması için durmadan çalışacaklarını işveren, işçi ve devlet üçgeninde 2023 yılı işsizlik hedefi olan %5’i ülke olarak yakalayacaklarını, böylece Osmaniye işsizliğin en asgari seviyelere inmesi için büyük bir heyecanla, şevkle ve gayretle çalışmalarımız devam edecektir”dedi.

Toplantıda Osmaniye Özel Sevgi Hastanesi yönetim kurulu başkanı Veli Velipaşaoğlu ise; “İŞKUR’un son yıllarda atağa geçtiğini görmekteyiz ve bunun yansımaları olarak Osmaniye ekonomimize büyük katkılar sağladığını, istihdam ettiğimiz 48 kişiyle beraber ilimize sağlık alanında kaliteli hizmet anlayışıyla büyüme trendimizi daha da genişleteceğiz. İŞKUR’un yapmış olduğu program ve verilen teşvik desteklerinden dolayı memnunuz, yetkililere teşekkür ediyoruz”dedi.

Toplantı sonunda Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise; “İlimizin kalkınma noktasındaki bu çabaların bizleri ekonomik anlamda umutlandırmaktadır. Devlet olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz, halkımızın başta işsizlik olmak üzere tüm sorunlarının çözümü için elimizden gelenin en iyisini yapacağız”diye konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar