29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

İŞKUR ve SGK, İşveren ve Muhasebecilerle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR ve SGK, İşveren ve Muhasebecilerle buluştu
Abone ol
İşkur, Muhasebeci ve İşverenlere “Çalışma Hayatında Milli Seferberliği” anlattı.
İşkur, Muhasebeci ve İşverenlere “Çalışma Hayatında Milli Seferberliği” anlattı.

İşkur İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyun, Şube Müdürü Ali Gökdeniz, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, İl Müdür Yardımcısı Soner Doğan, Osmaniye ve Kadirli Ticaret Odasında İşveren ve Muhasebecilerle bir araya gelerek, İŞKUR’un faaliyetleri ve istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İş ve Meslek Danışmanı Hatice Öztürk ve Pelin Azazi, İŞKUR’un faaliyetleri ve istihdam teşvikleri hakkında sunum yaparak gelen soruları cevapladı.

İşkur İl Müdürü Ahmet Altunkaynak İşverenlere seslenerek, “Bugünden itibaren artı istihdam yaptığınız her bir kişi için fon tarafından sizin hesabınıza ayda 773 tl aktaracaktır. Yani işçinin sigorta payları devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır.”dedi.

09/02/2017 de resmi gazetede yayınlanan teşvikle ilgili ayrıntılar hakkında şu bilgilendirme yapıldı:

“Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır.

İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar, 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır.

İşverenlerin 01/02/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların;  İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir.
 
Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.

Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar