28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.334
EURO35.0886
ALTIN2296.2

Üniversite öğrencilerini işbaşı yaptırıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite öğrencilerini işbaşı yaptırıyor!
Abone ol
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü [İŞKUR] üniversite öğrencilerine yaz tatil döneminde çalışma olanağı sağlamaya başladı.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü [İŞKUR] üniversite öğrencilerine yaz tatil dönemindeçalışma olanağı sağlamaya başladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Sosyal Çalışma Programı [SÇP] kapsamında üniversite öğrenimine devam eden öğrenciler kura yöntemi ile belirlenerek tercih ettikleri kurumlarda iş başı yaptı.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Altunkaynak; 
 “Kamu hizmetlerine katılımlarını teşvik etmek ve mesleki tecrübelerinin geliştirilmesine katkı sağlamak için başlatılan "Sosyal Çalışma Programı" mızdan yararlanmaya hak kazanan gençlerimiz işbaşı yaptı. Söz konusu programda katılımcı olan öğrencilerimiz; Doğanın korunması, Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, Kütüphanelerin bakımı ve düzeni, Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.”  alanlarında çalışacaklar.

Öğrencilerimiz haftada üç gün olmak üzere bu yıl için azami 39 gün çalışacaklar. Günlük çalışmanın 8 saat olduğu programda gençlerimiz çalıştıkları her gün için 67,36.-TL tutarında ödemeye hak kazanacaklar. Programın düzenlendiği kurumlar ve katılımcıları ile yaptığımız görüşmelerde; yapılan uygulamanın hem kurum için hem de öğrencilerimiz için çok verimli olduğu yönünde dönütler aldık. Gençlerimizin işi öğrenmede gayretli oldukları, gelecek hayatlarını şekillendirmede yön gösterici deneyimler edindikleri, üslendikleri görevi sorumluluk bilincinde yapmaları, uygulanan programın verimliliğinin ve amacına ulaşmış olmasının bir kanıtıdır. Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak tam kadro ile bu ve benzeri programların uygulanmasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Bakanlığımız tarafından ilk defa uygulanan Sosyal Çalışma Programı [SÇP] ve diğer programların amacına uygun, kurumların işleyişine yardımcı olacak, katılımcıların mesleki beceri ve deneyim kazanmalarını sağlayacak şekilde desteklerimiz devam edecektir. İstihdam teşvikleri ve İŞKUR programları hakkında bilgi almak isteyen tüm işveren, işçi ve iş arayan vatandaşlarımıza İl Müdürlüğümüzün kapıları sonuna kadar açıktır.”dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar