18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.54
EURO34.8947
ALTIN2486.9

İŞKUR, OSB’de İşverenlerle Buluştu.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR, OSB’de İşverenlerle Buluştu.
Abone ol
Çalışma ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından Osmaniye Organize Sanayi Müdürlüğü konferans salonunda işverenlere yönelik İşkur hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çalışma ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından Osmaniye Organize Sanayi Müdürlüğü konferans salonunda işverenlere yönelik İşkur hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda katılımcılara, İşkur’un işverenlere sunduğu hizmetleri ile tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesine ilişkin bilgilendirme yapan İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyun, 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan 2015/1 sayılı tebliğ ile tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini ve belgesi olmayanların 25.05.2016 tarihinden sonra bu mesleklerde çalıştırılamayacaklarını açıkladı.

Servis sorumlusu Hülya Göksu yaptığı sunumda İşbaşı Eğitim programını anlatarak, İşverenlerin programa katılan işsizlere ve üniversite öğrencilerine işi öğreterek istihdam etmek istedikleri kişiyi işbaşında görme ve mesleki deneyim ve becerilerinin gelişip gelişmediğini gözlemleme şansına sahip olduklarını ve Program kapsamında işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün olmamasının işverenler için maliyet avantajını da beraberinde getirdiğini, Programa katılanlara her gün için 50 TL cep harçlığı ödendiğini ve program süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin de karşılandığını belirtti.

Servis sorumlusu Duygu Yazan, 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini ve bu mesleklerde çalışanların sınav ve belge ücretlerinin İşsizlik Sigortası Fonundan karşılandığını ve bu sınavlarda başarılı olan kişilerin 31/12/2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücretinin, 01/01/2018 tarihinden 31/12/2019 tarihine kadar ise belge masrafı ile sınav ücretinin yarısının fondan karşılanacağını ve fondan karşılanan bu desteklerden kişilerin bir kez yararlanabileceğini, işverenlerden talep olması durumunda belirli şartlar dahilinde tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında sayılan bu mesleklerde İŞKUR tarafından da eğitimlerin düzenlenebileceğini dile getirdi.

Osmaniye Organize Sanayi Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya OSB Müdürü Hasan Sezer, İşkur İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Doç. Dr. M. Fedai Çavuş, Şef Mehmet Kasar, İşkur Servis Sorumluları Hülya Göksu ve Duygu Yazan ile birlikte Tosçelik, Yolbulan, Ferra Filtre, Ulusoy Tekstil, Platinum Çelik firmaları ile çok sayıda işveren temsilcileri katıldılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar