28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

İŞKUR, okullarda Meslek Tanıtımı yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR, okullarda Meslek Tanıtımı yapacak
Abone ol
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan danışmanlık hizmetleri projesi kapsamında, okullarda meslek tanıtımları yapılacak.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan danışmanlık hizmetleri projesi kapsamında, okullarda meslek tanıtımları yapılacak.

İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü protokolü kapsamında Osmaniye il ve ilçelerinde okul ziyaretleri yapılarak ortaokul ve lise öğrencilerine, okul rehber öğretmenleriyle beraber iş ve meslek danışmanları tarafından, iş arama becerileri eğitimi, CV hazırlama teknikleri, meslek tanıtım günleri ve mesleki yönetim test bataryası uygulanacak.Kurum personeli iş ve meslek danışmanı Murat Işık tarafından yürütülecek bu faaliyetlerle öğrencilerin parlak bir gelecek için doğru mesleği seçmelerine yardımcı olunarak,  meslek seçme aşamasında olan gençlerin bilgi ve ilgi düzeylerini arttırmak, doğru mesleğe yönlendirilmeleri ve kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla okullarda bir dizi etkinlikler düzenlenecek. 

İş ve meslek danışmanı Murat Işık, bu kapsamda ilde bulunan, alanında duayen meslek erbaplarını okullara götürerek mesleki tanıtım faaliyetleri yapacak.

Böylelikle öğrenciler, mesleklerin niteliği, çalışma alanları ve şartları ile sosyo ekonomik özelliklerini mesleğin ustasından öğrenecek. Özellikle zanaat gerektiren mesleklerin tanıtımı yapılarak sanayide ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını giderme noktasında da yönlendirme yapılacak ve aynı zamanda gelecekte kendi işini kurmak isteyen öğrenciler için de bu çalışmaların bir fırsat olacağını umuluyor.

Yapılacak bu faaliyetlerle meslek seçme aşamasında olan gençlere, kendini daha iyi tanımaları, meslekler ve eğitim yerleriyle ilgili bilgi edinmeleri, edinilen bilgileri değerlendirmeleri, karar vermeleri, verilen kararları gerçekleştirmeleri, kendi eğilim ve potansiyellerini değerlendirmeleri süreçlerinde yardımcı olunacak.

Ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler meslek danışmanlığı kapsamında meslekler hakkında detaylı bilgiyi İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık’tan alabilecekleri bildirildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar