20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

İşkur, “Mesleki Tanıtım Günleri” Düzenledi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşkur, “Mesleki Tanıtım Günleri” Düzenledi.
Abone ol
Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Meslek tanıtım günleri” etkinliğinde en çok tercih edilen meslekleri tanıttı.
Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Meslek tanıtım günleri” etkinliğinde en çok tercih edilen meslekleri tanıttı.

Çalışma ve İş Kurumu Osmaniye Müdürlüğü tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi  ev sahipliğinde ‘Mesleki Tanıtım Günleri’ etkinliği OKÜ Amfi’de düzenlendi.

OKÜ Amfisi’nde en çok tercih edilen mesleklerin tanıtıldığı Mesleki Tanıtım Günleri’ne ilimizin lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri katıldı. 

Açılış konuşmasını Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak’ın yaptığı Mesleki Tanıtım Günleri’nde Altunkaynak, “Öğrencilere ve iş arayanlara mesleki rehberlik hizmetleri sunmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlik ile yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesini, Kurumumuzun ve faaliyetlerinin gençler ve aileleri tarafından bilinirliğinin arttırılmasını, Meslek Danışmanlığı hizmetlerinin geniş kitlelere ulaşmasını amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından iki bölümde gerçekleştirilen Mesleki Tanıtım Günleri’nde ilk bölümde Diş Hekimliği Mesleğinin tanıtımını Dentist Selen Hocaoğlu yaparken Hemşirelik Mesleğinin tanıtımını OKÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü  Öğr. Gör. Ulviye Özcan Yüce, İnşaat Mühendisliği hakkında sunumu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Demir ve Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin tanıtımını Arş. Gör. Dr. Mehmet Sönmez yaptı.

Mesleki Tanıtım Günleri’nin ikinci bölümünde ilk sunumu Hakim-Savcı ve Hukuk Mesleklerinin tanıtımıyla ilgili olarak Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz yaptı.

Hukuktan, Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra getirdiklerini ayrıntılı bir şekilde bahseden Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Hukuk Fakültesi’nin fazla olması dolayısıyla eleştirdi. Yılmaz, ‘Ülkemizde yüze yakın Hukuk Fakültesi var ama bunu eleştirel bir bakış açısıyla bunu doğru bulmuyorum. ‘diye konuştu.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, 15 Temmuz, Yüz Yıl Sonra Dünyaya Haykırıştır.’dedi.

Türkiye 15 Temmuzda bil ilk yaşadı. Ülkemiz içerisindeki hain bir gurubun işbirlikçileriyle beraber ülkenin birlik ve beraberliğine geleceğine sabote ettiği bir darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimine asker ve polisimizden sonra Türk tarihinde bir ilk olmak üzere ilk darbeyi yargı vurmuştur. Darbenin durdurulmasında en büyük paylardan bir tanesi hukuksal olarak onların karşısında duran yargıydı. 15 Temmuz akşamı darbeye kalkışanlara karşı gözaltı kararları verip onları içeri alan 16 Temmuz günü kendi içerisindeki hainleri ayıklayan ve bugüne kadar da o hainlerle ilgili mücadeleyi sürdüren en büyük kurumda silahlı mücadeleden sonra yargıdır. Biz işte bu yüzden dolayı 15 Temmuzu ve 15 Temmuza karşı dik duran bu yargıyı anlamak zorundayız. Türkiye’nin üç erki vardır. Yasama, yürütme ve yargı. Yargının Türk tarihinde ilk kez dik duruşunu gördük ve bu duruş ve 15 Temmuzların olmasına engel olacak yine gençlerimiz sayesinde olacaktır. 15 Temmuz bu vatan toprağının kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir.  Kendini tarihe kendini bu vatana adamış insanların mücadelesidir. Tüm dünya bu ülkenin geleceği ve istikbali var olduğunda bizim insanımızın Türkü’yle Laz’ıyla, Çerkez’iyle, sağıyla, solcusuyla, inanı, inanmayanıyla nasıl karşı durduğunu görmüş ve yüz yıl sonra bir daha dünyaya haykırmıştır. Yargı bu haykırışın baş mimarlarındandır.’dedi.

Mesleki Tanıtım Günleri’nde öğrencilere sunum yapan Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz’ı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak da izledi.

Yılmaz’ın sunumunun ardından Mesleki Tanıtım Günleri, Kamu Yönetimi Mesleği ile İşletme-İktisat bölümlerinin tanıtımını Üniversitemiz İktisat Bölümünden Arş. Gör. Kerem Kiper’in yapması ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar