28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

İŞKAD’ın Avrupa Birliği Projesi kabul edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKAD’ın Avrupa Birliği Projesi kabul edildi
Abone ol
Osmaniye İş Kadınları Derneği’nin (İŞKAD) “Aşkınızı Çiçekler, Açlığınızı Simitler Anlatsın” isimli Avrupa Birliği Projesi başladı.
Osmaniye İş Kadınları Derneği’nin (İŞKAD) “Aşkınızı Çiçekler, Açlığınızı Simitler Anlatsın”  isimli Avrupa Birliği Projesi başladı.

Osmaniye’de Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği ortaklığında Osmaniye İş Kadınları Derneği tarafından gerçekleştirilmekte olan “Aşkınızı Çiçekler, Açlığınızı Simitler Anlatsın” isimli Avrupa Birliği projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.



Toplantıda proje ile ilgili bilgiler veren Osmaniye İŞKAD Başkanı Feride Demir, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Osmaniye İşkadınları Derneği tarafından yürütülen projede Osmaniye ilinde yoksul ve yoksulluk riski altındaki bireyler ile maddi durumu kötü olan eğitilebilir engelli bireyler; Çiçekçilik ve sunum elemanlığı ile Hızlı sıcak servis (kahvaltılık ürünler) alanlarında mesleki eğitim göreceklerdir” dedi.



Projeye Osmaniye Belediyesi ile Osmaniye Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği’nin de ortak olarak katıldığını belirten Feride Demir, projenin uygulanması ile ilgili şunları söyledi: “Hedef kitle seçiminde toplam 50 kursiyerden en az yüzde 60’ının kadınlardan oluşturulması hedeftir. Üçer aylık iki dilim halinde yapılacak mesleki eğitimlere gelen kursiyerlere; günlük 5 avro cep harçlığı verilecektir.

Kursiyerlere mesleki eğitimler dışında 10 gün süreyle girişimcilik, kişisel gelişim, iş kurma ve geliştirme, kariyer planlama, iş hayatında başarılı olma eğitimleri verilecektir. Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek olup çiçekçilik ve organizasyon sunum elemanlığı eğitimi alan kursiyerler 15 gün boyunca çiçekçilik firmalarında staj göreceklerdir.

Kahvaltılık ürünler hazırlama eğitimi alan kursiyerlerden istekli olanlarda Osmaniye Belediyesi’nin desteği ile işlek caddelere yerleştirilecek el arabalarında sabahları kahvaltılık ürünler satışı konusunda uygulama yapacaklardır.



Mesleki eğitimler, staj ve uygulama çalışmaları, girişimcilik ve diğer destekleyici eğitimler ile engelli ve normal tüm kursiyerlerin istihdam edilme, kendi işini kurma ve geliştirme, en nihayetinde topluma önce sosyal daha sonra ekonomik olarak entegrasyonlarının sağlanması amaçlanmıştır.”

Başkan Demir, Proje kapsamında tüm eğitimlerin Mimar Sinan Mahallesi Aziz Mahmut Hüdai Caddesi Gürbüz Sitesi A Blok No:9 adresindeki proje ofisi ve eğitim merkezinde gerçekleştirileceğini bildirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar