28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

İşitme engelliler işaret diliyle Kur'an öğreniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşitme engelliler işaret diliyle Kur'an öğreniyor
Abone ol
OSMANİYE İl Müftülüğü tarafından açılan Kur'an Kursu’nda işitme engelli bayanlar, işaret diliyle hem dini bilgi ediniyor hem de Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyorlar.
OSMANİYE İl Müftülüğü tarafından açılan Kur'an Kursu’nda işitme engelli bayanlar, işaret diliyle hem dini bilgi ediniyor hem de Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyorlar.


Zafer Camii Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin katkılarıyla, Zafer Camisinde ilk kez düzenlenen kurs kapsamında, 8 işitme engelli bayana işaret diliyle din eğitimi veriliyor.


Kur’an Kursu öğreticisi Sultan Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Rize Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi'ndeki işaret dili eğitimine katıldığını, daha sonra Osmaniye’de işitme engellilere yönelik açılan kursta, dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim okuma eğitiminin verilmeye başlandığını söyledi.


Kursta, 8 işitme engelli olduğunu ifade eden Yıldız, “Onların Kur’an ile aralarındaki engeli kaldırmak için bu kursumuzu açtık. Alfabeyi öğrenmeye çalışan bu kardeşlerimiz zaman zaman zorluk çektiler. Fakat çok gayretli ve başarılılar. Rabbim onların işitme duyularını almış ama gönüllerini çok güzel eylemiş. İşte biz de gönül diliyle aramızda güzel bir iletişim kurduk. Bu güne kadar Kur’an-ı Kerim okumayı başaran kardeşlerimiz oldu. Abdest almasını, namaz kılmasını da öğrendiler. Allah’ın varlığı ve birliği noktasında dini bilgiler öğrendiler. Böyle bir çalışmanın bir parçası olmaktan mutluyum. Türkiye’nin birçok bölgesinde de işitme engellilere yönelik bu eğitimlere başlandı. Bizlerde bugün sağlıklıyız ancak yarın başımıza ne gelecek bilemeyiz. Çocuklarımıza, eşimize kendi başımıza gelebilecek bir durum. Onun için bu kardeşlerimize el uzatmamız gerekiyor. Diyanet işleri Başkanlığımızın bu tür çalışması görme engellilere yönelik açılacak olan kurslarla devam edileceğini söylendi.” dedi.


Sultan Yıldız, bütün illerde bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Engelli kardeşlerimizin adres tespitleri konusunda zorluklar çektik, evlerine gittiğimiz kardeşlerimizi ikna edip kursumuza davet ettik. Şuanda eğitimlerimiz çok iyi gitmekte ve projeden haberdar olan tüm işitme engelli kardeşlerimizi kursumuza bekliyor” dedi.
Kursiyer Cansu Özer, işaret diliyle kursa katıldığı için mutlu olduğunu anlattı.


Kur’an-Kerim okumayı öğrendiğini, bundan mutlu olduğunu söyleyen Özer, “Kursta Kur’an okumayı öğrendim. Dini bilgilerimi de artırıyorum. Kur’an okuduğumu gördüğünde ailemde çok mutlu oluyor. Böyle bir imkanı bulduğumuz için şanslıyız. Yetkilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Zafer Camisi Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mahir Tekeoğlu ve cami imamı Adem Yıldır, kursiyerlere Kur’an-ı Kerim ve eşarp hediye etti.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar