19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7

İŞGEM Atölyeler ve hizmet binasının temeli atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞGEM Atölyeler ve hizmet binasının temeli atıldı
Abone ol
Osmaniye İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Atölyeler ve Hizmet Binasının temeli atıldı.
Osmaniye İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Atölyeler ve Hizmet Binasının temeli atıldı.

Yağışlı hava nedeniyle OSB Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Belediye Başkan Vekili Yener Tuncer, Vali Yardımcıları Mehmet Öz ve Alp Eren Yılmaz, Osmaniye eski Vali Yardımcısı ve İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sanayiciler ve iş adamları katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk olarak İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç bir konuşma yaptı. Osmaniye’de Vali Yardımcısı olduğu dönemde projenin kendisi için özel önem arz eden bir proje olduğunu ifade eden Tunç, “İŞGEM projesinin temel amacı, fikri olan ancak hem ekonomik anlamda hem de deneyim anlamında yeterli olmayan insanlara devletin ilk aşamada yer, teknoloji ve bilgi desteği sağlamasıdır. Çağdaş ülkelerin çoğunda uygulanan bu sistem, Osmaniye’de de özellikle de Organize Sanayi Bölgemizde uygulanmış olacaktır. Bu projede yer almış olmaktan gurur duyuyorum. Emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Projenin Osmaniye’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Murat Altun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Rekabetçi Sektörler Programını yürüttüklerini ifade ederek, “Şu anda iki ayrı program yürütüyoruz. Bunlardan ilki 2007- 2013 bütçe dönemini kapsayan bir program. Bu program adı altında Osmaniye İŞGEM projesinin de içinde olduğu 44 projeyi destekliyoruz. Bu 44 projenin tamamı uygulamaya geçilmiş durumda. İlk programımız esas itibariyle milli gelir ortalaması Türkiye ortalamasının % 75’inin altında bulunan bölgelere uygulandı. Bu kapsamda da Kalkınma Bakanlığı ile birlikte yapmış olduğumuz çalışma ile toplamda 43 ilimize destek verdik. Her bir ilde en az bir projemiz olmak üzere bu programı uyguluyoruz” diye konuştu. Murat Altun sözlerinin devamında diğer programlar hakkında detaylı bilgi verdi.
 
8,3 MİLYON AVROLUK PROJENİNİN % 17’Sİ ULUSAL BÜTÇEDEN %83’Ü AVRUPA BİRLİĞİ KAYNAĞINDAN

Temeli atılacak olan Osmaniye İŞGEM’in ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağını da ifade eden Murat Altun, “Proje kapsamında 8,3 Milyon Avro’luk kaynağı bu projeye tahsis etmiş olduk. Bunun % 17’sini ulusal bütçeden, % 83’ünü ise Avrupa Birliği kaynağından kullanıldı” diye konuştu. Murat Altun, projenin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.
 Daha sonra konuşan Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise sözlerinin başında İstanbul’da bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatlarını kaybeden şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Projenin, Osmaniye’de hayata geçirilmesinde katkısı olan başta Osmaniye Valiliği olmak üzere herkese teşekkür eden Dr. Suat Önal, “5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası ile sadece Osmaniye’nin değil tüm Türkiye’nin önü açıldı. Dolayısıyla üretim kapasitemiz artırıldı ve üst üste dünyanın ikinci ekonomik büyümeyi sağlayan ülkeleri arasına girmemizin de temel nüvesini oluşturdu” diye konuştu. Ülkemizde yerli yatırımcının yanı sıra yabancı sermayenin de yatırım yapmasını teşvik ettiklerini bunun amacının da teknoloji transferini sağlamak olduğunu belirten Önal, “Teknoloji transferleri bir dönem için önemlidir ama asıl önemli olan teknolojiyi üretebilmek ulaşmamız gereken hedeflerden bir tanesidir. Ülkemizde bu bugünlerde bunun gayreti içerisindedir. Bu anlamda Ar-Ge faaliyetlerine ayrılan bütçeler artırılmıştır” dedi. Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi konusunda Vali Kerem Al ile Ankara’da gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve bu konuda ciddi bir gayret gösterildiğini belirten Dr. Suat Önal, OSB genişletildiğinde Osmaniye’nin bir kat daha büyüyeceğine inandığını kaydetti.
 İŞGEM TOPLAM 37.500 METREKARE ALANDA 38 İŞLİKLE FAALİYET GÖSTERECEK
Son olarak konuşan Vali Kerem Al sözlerine öncelikle 10 Aralık 2016 Cumartesi günü bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırı sonucunda canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anarak başladı. Vali Al, konuşmasının devamında İŞGEM’in hizmet binası ve atölyelerinin temelini atmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “İlimiz 2000’li yılların başına kadar ekonomisinin ana ekseni tarım olan bir ildi. 2000’lerden sonra OSB’nin hayata geçirilmesi ve 5084 Sayılı Kanunun yürürlüğe konulması ile OSB’de müthiş bir atılım yaşanmıştır. Bugün 100’den fazla fabrikası 15 Bin çalışanı ile Osmaniye OSB ilimizin önemli bir değeri haline gelmiştir. Osmaniye OSB, sadece ilimizin değil, bölgemizin ve ülkemizin de önemli bir sanayi üssüdür. Bu bakımdan Organize Sanayi Bölgemizle övünüyoruz” diye konuştu. İlin kalkınması, sanayicinin desteklenmesi, OSB’nin büyümesi gibi konularda projelerin devam ettiğini belirten Vali Al, “Teknokent çalışmaları devam ediyor. Özellikle Ar-Ge, yüksek katma değer ve teknoloji gerektiren konularla ilgileniyoruz. Bir diğer konu ise, ilimizde ‘olmazsa olmaz’ diye düşündüğümüz Gümrük Müdürlüğü konusudur. Sayın vekillerimiz bu işin takipçisidirler, bu konuda son aşamaya geldik sayılır. Bir başka projemiz, özellikle sanayicimizin sıkıntılarından biri olan ve onları çevre ile ilgili bir takım yaptırımlarla karşı karşıya bırakan cürufla ilgili. Cürufu ayrıştırma ve dönüştürme projemiz var. Bu projenin çalışmaları da tamamlanmak üzere, kısa bir süre sonra hayata geçmiş olacaktır. Ayrıca 7000 megavatlık Güneş Enerjisi Santrali projemiz var. Bu projenin de çalışmalarının sonuna gelindi” diye konuştu.
 Temeli atılacak olan İŞGEM Projesinin çok önemli bir proje olduğunu kaydeden Vali Al, proje hakkında bilgi vererek “Toplam 37.500 metrekare alanda, 10 Bin metrekare kapalı alanı olan İŞGEM;  16’sı 125 metrekare, 16’sı 250 metrekare ve 6’sı da 500 metrekare olmak üzere 38 işlikten oluşuyor. Bu yatırımın içinde aynı zamanda konferans ve eğitim salonları, kafeteryalar olacaktır. İŞGEM’in ilimize, bölgemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Proje, 2017 yılı Ekim ayı itibariyle hayata geçirilecektir” dedi. Vali Al, projenin yapılma aşamasında önemli katkıları olan Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.
 Konuşmaların ardından, temel atma alanına geçildi. İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından okunan duanın ardından, Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından Osmaniye İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Atölyeler ve Hizmet Binasının temelini atıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar