28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

İşgalden kurtuluşumuzun 95.’nci yılını kutladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşgalden kurtuluşumuzun 95.’nci yılını kutladık
Abone ol
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü programı Atatürk anıtı önündeki saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, ellerinde bayraklarla Dr. Ahmet Alkan caddesi, Atatürk caddesi ve Cevdet Sunay caddesi üzerinden yürüyen vatandaşlar Büyük Cami yanındaki Şehitliğe gelerek ziyarette bulundu.



Şehitlikte Kur’an-ı kerim okunup dua edilmesinin ardından, Vali Kerem Al ve protokol mensupları şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü programı Devlet Bahçeli bulvarı üzerinde devam etti.

Buradaki programda, Kuvvai Milliye Mücahitler derneği Osmaniye şube başkanı  Hasan Özdemir bir konuşma yaptı.

Özdemir yaptığı konuşmada, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesini anlattı.



Belediye Başkanı Kadir Kara törende yaptığı konuşmasında; "7 Ocak aziz şehitlerimizin kanlarıyla yazdığı, Türk Kurtuluş Savaşının destanları aşan ifadesidir" diyerek başladığı konuşmasında "Geçtiğimiz yıl ki kutlamalarda 95. Yıl dönümü kutlamalarını daha coşkulu kutlayalım diye karar almıştık. Maalesef 2016 yılı milletimiz için acılar, kayıplarla dolu bir yıl olmuştur. İçeriden ve dışarıdan millet düşmanları el ele verdiler, her türlü kötülüğü yapmaktan geri durmadılar. Asker, polis, sivil, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzlerce, binlerce vatandaşımıza, gencecik yavrularımıza kıydılar.

Demokrasimize saldırdılar. Ülkemizde her gün acıların yaşandığı, evlere ateş düştüğü, ülkemizin düşmanları tarafından yıkıma sürüklenmek istediği şu günlerde Kurtuluş Bayramı kutlamalarını daha mütevazi ve daha sakin bir şekilde yapmayı planladık. Bunu kayıplarımızın, şehitlerimizin, aziz hatıralarına bir saygı nişanesi olarak sunmanın daha anlamlı olduğunu düşündük. Misak-ı Milli sınırlarımız ile, milli birliğimiz ve bekamız tehdit altındadır ve bu tehdit hiç olmadığı kadar yakındır. Kimse ama kimse ümitsizliğe kapılacağımızı, üzüntümüzle bu vatandan vazgeçeceğimizi aklından bile geçirmesin. Bu vatanın her metrekaresine kendimizi feda etmekten bir adım bile asla geri durmayız. Milletimizin sinesinde Kurtuluş günü olan 7 Ocak 1922'nin direniş ruhundan bir gram eksilmemiştir. Atalarımızın o dönem ki işgalcilere duydukları öfkenin bir benzerini bizde bugün ki terör odaklarına ve teröristlere duymaktayız. Türk'ün öfkesinin sonuçlarına katlanmanın zor olduğunu geçmişte olduğu gibi bugün de bütün dünya bilir."görüşlerine yer verdi.



Törenin devamında İskenderun Kafkas Rüzgarı halk dansları ekibi ve Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra 7 Ocak kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve altın hediye edildi.

Kutlama programı resmi geçit töreni ile sona erdi.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü programına Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal ve Ruhi Ersoy, Belediye Başkanı Kadir Kara, protokol mensupları, Kamu kurum ve kuruluş Müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar