28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

İşaret Dili eğitimi alanlara sertifika

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşaret Dili eğitimi alanlara sertifika
Abone ol
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen işaret dili eğitimi kursiyerlerine sertifikaları Vali Kerem Al tarafından verildi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen işaret dili eğitimi kursiyerlerine sertifikaları Vali Kerem Al tarafından verildi.

Düzenlenen törene Vali Kerem Al’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri katıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.



İstiklal Marşına işaret dili eğitimi alan kursiyerler İsmail Yıldırım, Hidayet Bayram, Yusuf Duman, Cebrail Kurt ve Aydın Olpak işaret dilini kullanarak eşlik etti.

Programın açılış konuşması Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Cem Uraldı yaptı. 

Osmaniye’de sağlık hizmetlerini sunarken bu hizmetlerin nitelikli olması doğrultusunda gayretleri olduğunu, açılan kursun da bu gayret doğrultusunda planlandığını belirterek, “İşitme engelli vatandaşlarımızla iletişim kurma konusunda bir engelimiz olduğunu fark ettik ve bu engeli kaldırmaya karar verdik.

Bu nedenle bu engeli kaldırmaya yönelik bir eğitim programı hazırladık” dedi. Hemşire, sağlık memuru, otomasyon personeli, güvenlik personeli ve halkla ilişkiler personellerinden oluşan 20 kişilik grubun bugün sertifika alacağını da kaydeden Dr. Uraldı, ihtiyaç duydukça bu kursların tekrarlanacağını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz ise yaptığı konuşmada, 2002 yılında sağlıkta memnuniyet oranının % 39 iken şu an % 75 oranına yükseldiğini belirterek,  sağlık hizmetlerinde kalitenin önemsendiğini ve bu doğrultuda gayret gösterildiğini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Cingöz, “İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık konusundaki memnuniyetlerinin gittikçe aratacağına inanıyorum. Bu eğitimin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İŞARET DİLİNİ KENDİ ÇABASIYLA ÖĞRENEN 7 YAŞINDAKİ MELİKE’YE VALİ AL’DAN HEDİYE

Programın devamında işaret dili eğitimi alan kursiyerlerden Mustafa Kemal Tohumoğlu ve Ebru Yıldızhan “Bayrak” isimli şiiri, Hatice Deler ve Hidayet Bayram “Benim Gözüm Sende” adlı şarkıyı işaret dili ile okudular.

Sertifika töreninde, işaret dili kursuna katılan annesinden etkilenerek kendi çabaları ile işaret dili öğrenen 7 yaşındaki Melike Ergün’ün işaret dili ile söylediği “Ninni” adlı şarkı izleyicilerden büyük alkış aldı. Vali Kerem Al, küçük kızı tebrik ederek, hediye verdi.

Programın devamında kursiyerlerden Tülay Köse, Yakup Evlice, Ebru Yıldızhan ve Mustafa Kemal Tohumoğlu “Başvuran Hasta” isimli skeci, Neslihan Salan “Ben Sana Mecburum” isimli şiiri, Aysun Çalışkan “Ses” isimli şarkıyı işaret dili ile sundular.

Törenin son bölümünde Vali Kerem Al kursiyerlere sertifikalarını verdi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Cem Uraldı, İşaret Dili Eğitmeni ve Tercümanı Selma Bazılı’ya çiçek takdim etti. Sertifika töreni toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. (


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar