29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

İş-Kur 931 İşverenle Yüz Yüze Görüşecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş-Kur 931 İşverenle Yüz Yüze Görüşecek
Abone ol
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) 2015 yılı Mart ve Nisan aylarında “İşgücü Piyasa Araştırması” yapacak.
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) 2015 yılı Mart ve Nisan aylarında “İşgücü Piyasa Araştırması” yapacak.

Kurum personeli 931 işyerini ziyaret edecek.

Araştırmayla ilgili açıklama yapan Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hacı AKKOYUN; “Araştırmanın 897’sinin 10+ istihdamlı, 34 tanesinin de 2-9 çalışanı olan işyerleri olmak üzere il genelinde toplam 931 işyerinin ziyaret edilerek gerçekleştirileceğini söyledi. Osmaniye İşgücü Piyasası’nın fotoğrafı çekilerek işgücü ihtiyacının tespit edileceğini kaydeden AKKOYUN “Çalışma sonucunda Osmaniye’de işgücünün yapısı, sektörler bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleyeceğiz” dedi.

İşverenlere Danışmanlık Hizmeti Verilecek

İl Müdürü Hacı AKKOYUN işyerleri ziyaretleri esnasında işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de vereceklerini açıkladı. Kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınacağını belirten AKKOYUN, bu işlemi gerçekleştirirken açık işler almayı, açık işleri karşılamayı, karşılanamayan açık işlerle ilgili olarak işverenle özel çalışma yapmayı, aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle işbirliği yapmayı, işverenin İŞKUR’un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerini almayı, işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanmayı hedeflediklerini söyledi.

Hacı AKKOYUN, ayrıca çalışma sonuçlarının raporlaştırılmasının yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Çalışmanın sonuç raporlarında ilin işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve işgücü piyasası ihtiyaçlarının ortaya konulacağını, Aktif İşgücü hizmetlerinden özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açmayı planladıklarının altını çizdi.

Geliştirilecek istihdam politikalarının araştırmanın sonuçları dikkate alınarak oluşturulacağını kaydeden AKKOYUN, araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması temennisinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar