18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5221
EURO34.8237
ALTIN2474.5

İplik Eğirme Operatörlüğünde istihdam edilecekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İplik Eğirme Operatörlüğünde istihdam edilecekler
Abone ol

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 20 kişiyi daha İplik Eğirme Operatörlüğünde istihdama kazandıracak.

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Bulut Tekstil ile İŞKUR  işbirliğinde yürütülecek olan program kapsamında katılımcılar işi işbaşında öğrenerek deneyim sahibi olacak.

Tekstil firması, “İplik Eğirme Operatörü” mesleğinde işbaşı yapacak olanların yüzde ellisini  program sonunda istihdam edecek.

Katılımcıları belirlemek üzere yapılan seçim, İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binasında yaklaşık 70 kişi ve Fabrika Müdürü Fatih Canlı, İnsan kaynakları temsilcisi Nihat Erzene ve Hayriye Çetin'in katılımı ile gerçekleşti. 

Firma yetkilileri, "İplik Eğirme Operatörü" mesleğinde işbaşı yapacak uygun katılımcıları belirlemek için adaylarla birebir görüşme yaptı. İşverenler, işyeri ve iş hakkında açıklamalarda bulunarak program sonunda istihdam edilecek kişilerin işini ciddiyetle yapan katılımcılar arasından seçileceğini belirtti.

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı İpek Manav Koç'da programa ilişkin tüm detayları katılımcılarla paylaştı.

Osmaniye
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak işbaşı eğitim programının işveren ve iş arayan açısından önemine değinerek şunları söyledi: "Program sayesinde,işsiz gençlerimiz işyerinde pratik yaparak deneyim  kazanıyor işverenlerimiz  ise  işe yerleştireceği personeli işbaşında görüp tanıyarak seçme imkanı buluyor."

Program boyunca  işverenin hiçbir maliyet ödemediğini dile getiren Altunkaynak katılımcıların ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını dile getirdi.

Katılımcı ücretlerinin yanı sıra İş Kazası ve Meslek Hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası primlerinin de Kurum tarafından ödendiğini ifade eden Altunkaynak, ayrıca kursiyerlerin  sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğini söyledi.

İl Müdürü Altunkaynak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Şubat ayında başlatılan  “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi” kapsamında uygulanan istihdam teşvikleri kapsamında istihdam oranın arttığına dikkati çekerek istihdam teşviklerinin  devam edeceğini sözlerine ekledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar