25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

'İnsan Psikolojisi ve Öfke Kontrolü' eğitimi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'İnsan Psikolojisi ve Öfke Kontrolü' eğitimi!
Abone ol
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kurum personeline, hizmet sunduğu vatandaşlarla iletişimi güçlendirmek, iş verimliliğini ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla "İnsan Psikolojisi ve Öfke Kontrolü" konulu eğitim verdi.  

OsmaniyeÇalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kurum personeline, hizmet sunduğu vatandaşlarla iletişimi güçlendirmek, iş verimliliğini ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla "İnsan Psikolojisi ve Öfke Kontrolü" konulu eğitim verdi.  

Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi  Psikiyatri Uzmanı Şemsi Soner  Özdemir  tarafından verilen eğitim, ikişer grup halinde İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirildi.

İl Müdür  Yardımcısı Hacı Akkoyun, toplumun her kesimine hitap eden bir kurum olmakla  birlikte hizmet verdikleri kesim arasında, işgücü piyasasına girişte dezavantajlı konumda olan uzun süreli işsizler, engelliler ve eski hükümlülerin ağırlıklı olarak bulunmakta olduğunu söyledi.

Söz konusu kesimle empati kurmanın, her şeye rağmen güler yüzlü davranmanın ve dertleriyle dertlenmenin hizmet kalitesi açısından önem arz etmekte olduğunu kaydeden Akkoyun, "Bu noktada Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi  olan işsizlikle mücadele eden  personelimizin motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla bu eğitimi düzenlemeye karar verdik" dedi. 

Psikiyatri Uzmanı Şemsi Soner  Özdemir ise verdiği eğitimde sinir ve öfkenin insana özgü bir durum olduğunu, fakat öfkenin yönetilebilir olduğunu belirtti.

Öfkenin tanımı ve sebepleri üzerinde duran Özdemir, "Öfke sırasında hem kendi hem de karşı tarafın sınırlarını koruyarak hareket etmeliyiz" dedi.
 
Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Toplum olarak sorunların çözümü için gösterilecek çabayı  karşı taraftan  bekleyen bir tutum içindeyiz.

Toplumsal algılarımızdaki bu yanlış tutum kurumlardan hizmet alan vatandaşlarımızla kurum personeli arasında çatışmalara neden olabiliyor.

İş ortamında gerilen sinirlerimiz için,bizlere zevk veren hobi ve uğraşı bulmalıyız.

Yaptığımız aktiviteler sinirlerimizi kontrol etmede bizlere fayda sağlayacak ve sinirin olumsuz fiziksel ve ruhsal etkilerini en aza indirecektir"
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar