25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5192
EURO34.9704
ALTIN2429.6

İmamlar Tiyatrosunun tiyatro çalışması kitaplaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamlar Tiyatrosunun tiyatro çalışması kitaplaştı
Abone ol
OSMANİYE İmamlar Tiyatrosunun 'Bahçe Müftüsünün İdamı' adlı oyunu kitaplaştırılarak, okuyuculara sunuldu.
OSMANİYE İmamlar Tiyatrosunun 'Bahçe Müftüsünün İdamı' adlı oyunu kitaplaştırılarak, okuyuculara sunuldu.


Yaklaşık 10 yıldan bu yana Osmaniye İl Müftülüğü ve Osmaniye Tanıtım Derneği işbirliği ile milli ve manevi değerlerle alakalı tiyatro gösterimleri yapıldığını belirten Araştırmacı, Yazar-Tiyatro Yönetmeni Ömer Bahçeci, "Dernek olarak, şehrimizde olup biten 1909 Adana Olayları, Bahçe Olaylarının gün yüzüne çıkmasını istedik. Bu amaçla araştırmalar yaptık. "Vatanını, namusunu koruyan Müslüman Türkler…" başlığı ile tiyatro gösterimi hazırladık. Bahçe Müftüsünün İdamını konu alan bu çalışmayı destekleyen Osmaniye'de ki tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı iletiriz. Bölgemizde meydana gelen, ''İĞTİŞAŞ'' yani kargaşa denilen Adana Olaylarını, saptırarak tek yanlı haberler ile dünya kamuoyunun aldatılması kabul edilecek bir durum değildir.


Olaylar Çukurova'da, Anadolu'da olmuştur. Dünya kamuoyu burada olan olayları konuşuyor. Bu olayları yaşayan ecdadın torunları olarak, olaylara Fransız kalmamak için bu tiyatroyu dünya kamuoyunun vicdanına, takdirine ve dikkatlerine sunuyoruz. Youtube'de 'Bahçe Müftüsünün İdamı' diye girildiğinde bu tiyatroyu izleme fırsatı bulunacaktır. Ayrıca,  "Müftüyü İdam Ettiler" kitabı da çıktığı için 0 544 69914 95 numaralı telefondan kitap isteye bilirler. Osmanlı arşivleri ve yakın tarihimizin tüm belge bilgi ve arşivleri gün ışığı gibi meydandadır. İlgililerinin araştırmalarını beklemektedir. Tarih yalan söylemez.


Tarihte biz Müslüman Türkler, hep kardeşlik duygularını ön plana çıkarmışız. Adaletimizle, birlik beraberlik ruhumuzla tüm azınlıkları kucaklamışız. Bize zenginlik kattığına inanmışız. Kültür mozaiği olarak, zenginliğimiz olduğuna hep vurgu yapmışız. Öyle de inanmaktayız. Çünkü Anadolu tamda bu… Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Kürt'üyle, Türk'üyle.. bir olmuşuz, birlik olmuşuz. Kardeş olmuşuz. Bu acı olayların bir daha yaşanmaması dua ve temennisiyle." dedi.


Araştırmacı Yazar, Tiyatro Yönetmeni  Ömer Bahçeci'nin "Müftüyü İdam Ettiler" adlı kitabı çıktı. Yazar'ın daha evvelinden basılan eserleri; "Çanakkale Ruhu", "Asım'ın Nesli", "Osmaniye Mahalli Yemekler Kitabı", "Osmaniye Yöresel Yemekler Kitabı" adları ile çıkmış olan eserlerinin yanı sıra "Müftüyü İdam Ettiler" kitabı yeni basıldı. 1000 adet basılan eserin içeriğinde; 1909 Adana Olayları, Bahçe Olaylarını ve Bahçe Müftüsünün İdamını konu alan tiyatro metni, fotoğraf kareleri, tiyatro ile alakalı internet haberleri ve ulusal yerel basında yer alan haberler, bölgemizdeki araştırmacı yazarların konuyla alakalı paylaşımları, üniversitelerden çeşitli makaleler, Korkut Ata Üniversitesi ile beraber komite çalışması ve iade-i itibar gibi konular bulunmakta.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar