17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.518
EURO34.6225
ALTIN2491.5

İmam hatip mezunları 46 yıl sonra buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmam hatip mezunları 46 yıl sonra buluştu
Abone ol
Okulumuzu yaptıranların ve yaşatanların, merhum hocalarımızın ve arkadaşlarımızın ruhlarının şadı için okuduğumuz hatimin duası için Zafer Camii’nde bir araya geldik.  

Osmaniye'de İmam Hatip Okulunun 1972-1973 döneminde verdiği ilk mezunları, 46 yıl sonra bir araya gelip, anılarını tazeledi.

Çeşitli şehirlerde yaşayan 26 öğrenci ve 2 öğretmenin yarım asır sonra Osmaniye'de buluştuğu etkinlikte, coşkulu ve duygulu anlar yaşandı.

 Toplantının amacı hakkında bilgi veren Tertip Heyeti Başkanı İsmet İpek, "Osmaniye İmam-Hatip Okulu 29 Eylül 1966’da eğitim ve öğretim hizmetine girdi. 1973 yılında ilk mezunlarını verdi.

İlk öğrenciler ve ilk mezunlar olarak çeşitli zamanlarda ayrı ayrı birbirimizi görmüş olsak ta ilk olarak bir  toplantı düzenledik. Dönem arkadaşlarımızın yanı sıra hocalarımızın da katılmış olması toplantımızı renkli hale getirdi.

Okulumuzu yaptıranların ve yaşatanların, merhum hocalarımızın ve arkadaşlarımızın ruhlarının şadı için okuduğumuz hatimin duası için Zafer Camii’nde bir araya geldik.  

Zafer Camii Kütüphanesinde devam eden toplantımızda; Mezunlar Derneği, Önder İmam-Hatipliler Derneği Osmaniye Şubesi ve Ensar Vakfı temsilcisi arkadaşlarımız Osmaniye’de mevcut İmam-Hatip Okulları hakkında bilgi verdi.

İlk Müdürlerimizden Şükrü Arıkan ile ilk öğretmenlerimizden Mehmet Avşar ve Mevlüt Aykın beyleri evlerinde ziyaret ettik.

Toplantımız akşam Öğretmenevi’nde devam etti. Pazar günü Osmaniye eski belediye başkanlarından merhum arkadaşımız Musa Şahin’in Çardak Köyü mezarlığındaki kabrini ziyaret ettik" dedi. 

Türkiye genelinde İmam-Hatip Okullarının ilk olarak 1951 yılı ekim ayında açılmaya başlaması sebebiyle bu hafta içinde İmam-Hatip Haftası kutlamalarının yapıldığını belirten Önder İmam-Hatipliler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ömer Bahçeci ise şu bilgileri verdi: "Türkiye genelinde İmam Hatip Okullarına giden öğrenciler, Orta dereceli okullar içinde bugün yüzde 13 seviyesindedir.

Osmaniye'de de oran böyledir. Bilindiği gibi Meslek Lisesi olan okullarımızdan mezun olanların önündeki üniversite engeli olmak üzere pek çok engelin kaldırılması üzerine okullarımızın tercihinde artış olmuştur. İmam-Hatip Okullarımız ülkemizin milli birlik ve beraberliğinin çimentosudur.

Cemiyetin pek çok sahasında başarıyla hizmet etmiş olan Osmaniye İmam-Hatip Okulu ilk mezunları öğrencilerimiz için birer rol modeldir."

Osmaniye İmam-Hatip Okulu Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Çetinkaya da, "Göz bebeğimiz İmam-Hatip okulumuzun ilk mezunları bizim iftihar vesilemizdir.

Kimi hakim, kimi doktor, kimi öğretmen olmak üzere çeşitli sahalarında görev yapmış olan siz ağabeylerimizin böyle bir toplantıyla bir araya gelmesi öğrencilerimize moral destek vermiştir" dedi.   

İki gün süren toplantı boyunca okul yıllarına ve hayat dair tatlı sohbetler edildi. İmam-Hatip okullarının geleceğine dair düşünceler, öneriler ifade edildi.   
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar