19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5951
EURO34.7975
ALTIN2498.0

İmam Hatip Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmam Hatip Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye'de Çukurova Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.
Osmaniye'de Çukurova Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'daki (OTSO) programa, Vali Kerem AL, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Çelik, İl Defterdarı Niyazi Özkaya Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, İl Milli Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Ramazan Ayanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Basri Doğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hayrettin Tekdöş, Mehmet Sünbül ve Musa Aydın, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Fatih Projesi hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 21'inci yüzyılda bu teknolojiyi ülkesinin her köşesine taşıyan iddialı bir ülke olarak öne çıktığını görmekten gurur duyduğunu söyledi.



Çelik, "Bu teknoloji ile ülkemizin çok daha ileriye gitmesi gayreti içerisinde bulunuyoruz, harcanan imkân ve kaynaklar ile Türkiye’nin 21’inci yüzyılın en önemli ve iddialı ülkesi olacağını umuyoruz. Fatih Projesinin Ülkemizde gerçekleştirilen en büyük entegre projedir, bu proje ile yaklaşık 10 milyon öğrenciye ve öğretmenlerimizin tamamına tablet bilgisayar verileceğini ayrıca Ülkemiz genelinde yaklaşık 570 bin dersliğe etkileşimli tahta kurulması hedeflenmiş çalışmalar önemli dönüm noktalarını geçmiştir.  Fatih Projesinin eğitim alanında dünya çapında sayılı projeler arasında yer almaktadır." dedi.



Müdür Ramazan Çelik, proje kapsamında İl genelinde 30 Anadolu Lisesinin tüm sınıflarında etkileşimli tahta kurulumu ve ağ altyapı kurulumunun bittiğini belirterek, "30 Okulumuza 30 Adet Çok Fonksiyonlu yazıcılar temin edilmiştir. 17 Meslek lisemizde yine Etkileşimli Tahta ve Ağ Altyapı Kurulumları bitmiştir.Etkileşimli Tahta ve Ağ Altyapı yapım işi ortaokullarımızda başlamış ve devam etmektedir.  285 Okulumuza Çok Fonksiyonlu Yazıcı temin edilmiştir. 30 Anadolu Lisemizin 9 sınıflarına 2 yıldan beri tablet dağıtımı yapılmaktadır. Bu okulların tüm öğretmenlerine de tablet bilgisayar dağıtımı yapılmıştır.

Tablet bilgisayar dağıtımı meslek liselerimizin 9 sınıflarına genişletilerek devam etmektedir. 1200 Öğretmenimiz 30 saatlik Fatih Projesi Teknoloji Kullanımı kursuna katıldı. İlimizde 1 adet Uzaktan Eğitim Merkezi Kurulmuştur. 47 Ortaöğretim Okulumuza Fiber internet çalışması tamamlanmıştır. Proje ile eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması asıl gayelerden biridir, Bu projenin hayata geçirilmesi ile Ülkemizin her tarafında tüm öğrenciler aynı imkânlara sahip olacaktır" dedi.



Programın devamında 9. Sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlarının dağıtımını Vali Kerem Al ve diğer protokol üyeleri tarafından yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar