29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3926
EURO35.0917
ALTIN2324.3

İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye şubesi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye şubesi açıldı
Abone ol
İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye Şubesi’nin Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye Şubesi’nin Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Durmuş Ali Yaşar tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin devamında, İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye Şubesi Başkanı Arif Çapar açılış konuşmasını yaptı. Başkan Çapar, Osmaniye İlim Yayma Cemiyeti olarak öncelikli hedeflerinin sosyal ve kültürel alanda faaliyetler yapmak, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs temin etmek, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yakınında bulunan arsaya yurt inşa ederek, öğrencilerin barınma sorunlarının çözümünde katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ise yaptığı konuşmada 1951 yılında kurulan Cemiyetin, ilk İmam Hatip Okulunun temelini attığını ifade ederek, “Cemiyetimiz 64 yılı geride bıraktı. 81 vilayet ve 75 ilçede 156 şubemizle faaliyet gösteriyoruz. 130 yurdumuzda 20 Bin gencimizi misafir ediyoruz. Şu anda yurt inşaatlarımız devam ediyor, bu inşaatlar tamamlandığında 20 Bin misafirimize 5 Bin misafirimizi daha katacağız” diye konuştu.  Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki İlim Yayma Cemiyetinin faaliyetlerinden faydalanmaya herkesi davet eden Genel Başkan Tülün, “Buradaki arkadaşlarımız Üniversite, İmam Hatip Okullarındaki meslek dersleri öğretmenleri ve Müftülüğümüzün emrindeki diyanet mensubu kardeşlerimizle işbirliği yaparak çok güzel bir medreseyi burada faaliyete geçirecekler. İnşallah Osmaniye bunun faydasını görecektir” dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ise yaptığı konuşmada,  üniversite hayatını sadece akademik bilgilerin yüklendiği bir dönem olarak görmediklerini belirterek, öğrencilerin hayata hazırlanmasında, onların ufuklarını ve vizyonlarını geliştirecek sosyal mekânların da gerekli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Büyükalaca, bugün açılışı yapılan İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye Şubesinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise tarihi eskilere dayanan İlim Yayma Cemiyetinin önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu ifade ederek, “İlim Yayma Cemiyeti, toplumumuza önemli katkıları olan önemli bir cemiyettir. Bu ilim, irfan yuvamızın güzel hizmetler sunmasını temenni ediyorum. Osmaniye’mize hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ramazan Çortul’un duaları eşliğinde açılış kurdelesi Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından kesildi. Vali Kerem Al, açılış sonrasında Hizmet Binasını gezerek İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye Şubesi Başkanı Arif Çapar’dan bilgi aldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar