16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4486
EURO34.4745
ALTIN2473.3

İlahiyat Fakültesi’nde tanışma ve kaynaşma günü düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlahiyat Fakültesi’nde tanışma ve kaynaşma günü düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından “İlahiyat Fakültesi Tanışma ve Kaynaşma Günü” etkinliği İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından “İlahiyat Fakültesi Tanışma ve Kaynaşma Günü” etkinliği İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe  Vali  Ömer Faruk Coşkun başta olmak üzere   OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı J. Albay Zafer Tombul, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Tüysüz Belde Belediye Başkanı Veli Fidan, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile   İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte OKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İbrahim Aydın tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Daha sonra OKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık tarafından İlahiyat Fakültesi hakkında sunum gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi hakkında bilgiler veren OKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık yaptığı konuşmada; “OKÜ olarak büyük düşünmek gerekiyorsa büyük düşüneceğiz. Biz İslamı maskaralıktan ve maskaraların elinden kurtaracağız. Ayrıca yüzeysel köhneleşmiş kabuklaşmış din anlayışını körü körüne taklit eden değil ortaya aklını, kalbini, ruhunu koyan gençler yetiştireceğiz.  

Zulmü, zalimi, cehaleti, cahili bozgunu, bozgunculuğu, ahlaksızlığı ve ahlaksızı yerle bir eden Hazreti Peygamberin yolundan giden insan yetiştireceğiz. Hakka, adalete, doğruluğa, ahlaka, erdeme, güvene ve bu yolda durmaksızın mücadele edecek gençler yetiştireceğiz. Hayatı hakikat ile buluşturacak, hayatı hakikate kavuşturacak, hayatı hakikatle barıştıracak bir nesil yetiştirmek istiyoruz.

 İlahiyat Fakültesi bunun için var. İnsan yetiştirmek bir sanattır ve sanatların en zorudur. İlmek ilmek işlemek, motif motif dokumak gerekir. Biz zoru başaracağız çünkü biz inanıyoruz.”dedi.

OKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık’ın sunumunun ardından etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan Tüysüz Belde Belediye Başkanı Veli Fidan’a hazırlanan çiçeği   Vali  Ömer Faruk Coşkun takdim etti.
Etkinlik konuklara pilav ayran ikramı ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar