20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

İl Müftülüğünde Umre kayıtları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Müftülüğünde Umre kayıtları başladı
Abone ol
Osmaniye İl Müftülüğü’nde, Diyanet İşleri Başkanlığının denetim, kontrol ve güvencesinde Umre hizmet kayıtlarına başlanıldı.

Osmaniye İl Müftülüğü’nde, Diyanet İşleri Başkanlığının denetim, kontrol ve güvencesinde Umre hizmet kayıtlarına başlanıldı.

Osmaniye İl Müftülüğü 2018-2019 umre sezonu fiyatlarını açıklayarak vatandaşlarımızı umreye götürmek üzere, Osmaniye il Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde kayıtlara başlandı. 

Osmaniye İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre; 
Umre turlarında umre fiyatları, kalınan sürenin durumu, otellerin yakınlığı ile servisli veya yürüme mesafesinde olup, Kâbe’ye uzaklığına göre değişiyor.  

Servisli ve Yürüme mesafeli turlarda umrecilere sabah kahvaltısı, öğle öğünü için kumanya paketi ve akşam yemeği tabldot usulü verilecek. 2-3 ve 4 kişilik odalarda konaklama yapılabilecekler.

Otel Tip Turlarda ise Sabah kahvaltı ve Akşam Yemeği açık büfe yemek imkânı sağlanıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda umre ücretleri Suudi Arabistan Riyali olarak alınmaya devam edilecek.

Yürüme mesafeli oda tercihli konaklama türüne ait otellerin, Mekke'de Harem'e uzaklığı en fazla 1000 metre mesafede.

Servisli oda tercihli konaklama türüne ait oteller ise yürüme mesafesi dışında olduğundan ulaşım servislerle sağlanacak. Medine'de ise oteller Mescid-i Nebevi'ye yürüme mesafesinde olacak.

Umreye giden vatandaşlarımıza vaaz ve irşat, eğitim, seminer, uğurlama, karşılama, görevli istihdamı ve sağlık gibi alanlarda hem Türkiye’de hem de Suudi Arabistan’da gerekli hizmetler verilecek.
 
Özel umre turu talep eden kurum, kuruluş ve vatandaşların talepleri ile İlahiyat Fakültesi, imam-Hatip Lisesi ve diğer okul öğrencileri, meslek grupları, çeşitli firma/iş yerlerinin çalışanlarını ödüllendirmek amacıyla düzenlemek istedikleri özel umre turu talepleri ve buna benzer diğer taleplerin imkânlar ölçüsünde karşılanmasına gayret gösterilecek. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine bir haftalık özel umre turları gerçekleştirilecek.  

Kafile oluşan turlarda uçaklar aktarma olmadan Suudi Arabistan’a direk gidecekler.  

Vatandaşlar umre konusunda Osmaniye İl Müftülüğüne İlçe Müftülüklerine ve Cami görevlilerine müracaat ederek geniş bilgi alabilecekler. Vatandaşlar 0328814 10 92 numaralı telefon ile il Müftülüğüne ulaşarak bilgi alabilecekleri bildirildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar