19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5954
EURO34.7685
ALTIN2497.1

İl Koordinasyon kurulu Ekim ayı toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Koordinasyon kurulu Ekim ayı toplantısı
Abone ol
İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı Ekim ayı Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.
İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı Ekim ayı Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.


Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kerem Al, “İl Koordinasyon Kurulları ilimizdeki yatırımların izlenmesi, değerlendirilmesi, varsa dar boğazların çözüme kavuşturulması ve yerel sorunların, Bölgesel Kuruluşlara yöneltilmesi noktasında bir zemin teşkil eder. Bu yılın dördüncü toplantısında ilimizdeki yatırımların durumunu hep birlikte değerlendireceğiz, sorunlar varsa çözümler arayacağız. Toplantının ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Toplantının devamında Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz ise yatırımlar hakkında bilgi verdi. 2014 yılında ilimizde toplam 401 adet proje üzerinde çalışma yapılması planlandığını söyleyen Vali Yardımcısı Yılmaz, “Bu projelerin toplam bedeli 612 Milyon 255 Bin TL ve bu projelere ayrılan ödenek miktarı 171 Milyon 352 Bin TL’dir. 2014 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 147 Milyon 15 Bin TL. harcama yapılarak, % 86 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2014 yılı Ekim ayı dönem sonu itibariyle yatırım programında bulunan 401 adet projeden 216’sı bitirilmiş, 74’ünün yapımı devam etmekte, 8’i ihale aşamasında olup, 103’üne henüz başlanılmamıştır.


İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın % 46’lık pay ile ulaştırma sektörü, % 26’lık payla eğitim sektörü, % 16’lık pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir” diye konuştu.


Toplantının devamında; Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İlbank A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü,  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve DSİ 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, yöneltilen soruları yanıtladılar.


Vali Kerem Al, toplantıya katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar