19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5888
EURO34.8599
ALTIN2507.0

İl Genel Meclisi toplantısında “Birlik”mesajı verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Genel Meclisi toplantısında “Birlik”mesajı verildi
Abone ol
15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz demokrasisine düzenlenen ve milletimizin devleti ile birlikte kararlı duruşu sayesinde amacına ulaşamadan önlenen menfur darbe girişimi karşısında birlik ve beraberlik mesajı vermek maksadıyla İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda toplantı düzenlendi.
15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz demokrasisine düzenlenen ve milletimizin devleti ile birlikte kararlı duruşu sayesinde amacına ulaşamadan önlenen menfur darbe girişimi karşısında birlik ve beraberlik mesajı vermek maksadıyla İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda toplantı düzenlendi.

Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Dr. Ruhi Ersoy, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun’un birer konuşma yaptığı toplantı Ak Parti, MHP ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyelerinin yer aldığı geniş bir katılım sağlanarak gerçekleşti.

Toplantı demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Toplantıda konuşan Vali Kerem Al, "15 Temmuz tarihi Türk milletinin tarihinde kara bir leke olarak yer alacak, 16 Temmuz tarihi ise bu milletin asil duruşu sayesinde demokrasi bayramı olarak anılacaktır. Bu milletin parasıyla, emeğiyle yıllar süren eğitim sonucunda kendisine üniforma kazandırdığımız, kendisine bu vatanı savunma görevi verdiğimiz, uçağımızı, topumuzu, tankımızı emanet ettiğimiz, maalesef bir grup alçak, hain zümresi bu milletin iradesini gasp etmeye kalkıştılar. Bununla yetinmediler, garnizonlarımızı, emniyet teşkilatımızı, uydu istasyonlarımıza varıncaya kadar bombalamaya kalkıştılar. Çok şükür ki emellerine ulaşamadılar. En kısa sürede hak ettikleri cezayı alacaklardır. Demokrasimiz uğrunda göğüslerini siper eden emniyet mensuplarımız oldu, sivil vatandaşlarımız oldu. 161 vatan evladını maalesef kaybettik. Bugün burada toplanmamızın amacı hem ilimiz adına bir duruş sergilemek hem de şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anmaktır” diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz tarihinin bir ihanetin perde arkasını ortaya çıkardığını ifade ederek, “Bizler peygamber ocağı olarak nitelendirdiğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinden böyle bir hain grubun çıkmasından dolayı üzüntülüyüz. Çünkü milletin vergileri ile beslenen, büyük masraflarla eğitilen, asli görevi vatanı, milleti, bayrağı korumak olan bu insanlar, milletin namusunu korumak yerine ellerindeki silahların namlusunu milletin üzerine çevirdiler. Bu, bizi derinden yaraladı. Ama bu asil millet kadim tarihinden bu yana bu tür badireleri her zaman atlatarak bugünlere gelmiştir. Şükürler olsun ki bugün millet olarak bir aradayız” dedi. Osmaniye Milletvekili Önal, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak sözlerine son verdi.

Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ise 15 Temmuz hadisesinin, Türk tarihinde benzerleri yaşansa da, ‘bu çağda bu olur mu?’ denilecek bir gafletin ifadesi olduğunu ifade ederek, 15 Temmuz gecesi Ankara’da yaşananları anlattı. Osmaniye Milletvekili Ersoy, “O gece Sayın Valimizin, Sayın Garnizon Komutanımızın, Sayın İl Jandarma Komutanımızın ve Sayın İl Emniyet Müdürümüzün krizi birlikte yönettiklerini, Osmaniye’de asayişin berkemal olduğunu, böyle bir gaflet ve delaletin içerisinde olan bir devlet yetkilisinin olmadığını öğrenmenin mutluluğunu yaşadık. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın” dedi.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise yaptığı konuşmada, Vali Kerem Al’a krizin yönetimindeki tutumu nedeniyle teşekkür ederek başladığı konuşmasının devamında, “Devlet millet el ele vererek, demokrasisine sahip çıkmıştır. Biz dimdik duracağız, birbirimize sahip olacağız” diye konuştu. TBMM’nin bombalanmasından da söz eden Durmuşoğlu, bunun tarihte bir ilk olduğunu ifade ederek, milletvekilleri olarak Mecliste tüm gece kalarak, birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini söyledi. Vatanımızdan başka gideceğimiz yerin olmadığını belirten Durmuşoğlu, “Onun için vatanımıza, bayrağımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Başka şansımız yok. Biz buradayız, kardeşiz. Hep birlikte demokrasiyi yaşatacağız, demokrasiye darbe vurmaya kalkanlara da izin vermeyeceğiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” dedi.
 
Son olarak konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara ise “Biz çok zor bir coğrafyada yaşayan bir ülkenin mensuplarıyız. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli her zaman için ağır olmuştur ve ağır olmaya da devam edecektir” dedi. Milletimizin iradesi, azmi ve kararlılığıyla darbe girişiminin önünde set olduğunu da ifade eden Başkan Kara, milletimizin devletimiz ile birlikte her zaman böyle girişimlerin karşısında dimdik duracağını kaydetti.

Program sonunda Osmaniye İl Genel Meclisi tarafından, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde devletinin yanında olduğunu güçlü bir şekilde vurgulayan ortak bir bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiride şu cümlelere yer verildi;

"Yüce Türk Milleti ve Osmaniye Halkına,

FETÖ/PDY'sının 15 Temmuz 2016 Cuma günü demokrasimize karşı kalkışmış olduğu darbe girişimini lanetliyoruz. Ülkemizin Anayasal düzenini halkın oylarıyla seçilmiş TBMM'ni ve hükümetini ortadan kaldırmaya, Cumhuriyetimizin 90 yıllık birikimini yok etmeye yönelik büyük bir suikasttır. Bu büyük felaketi hazırlayan uygulayan yıllarca bu milletin dini değerlerini istismar ederek elde ettiği maddi ve manevi gücü silahlı kuvvetlerin içerisinden bir cunta aracılığıyla tamamen yabancı ülkelerin talimatıyla ve desteği ile uygulamaya kalkan cemaat adı altında örgütlenmiş bir ihanet ve terör şebekesidir.

Bu terör şebekesi olan FETÖ/PDY peygamber ocağımız olan TSK'nın içine sızmış bugüne kadar yapmış olduğu kumpaslarla devletimizi ele geçirmeye çalışmıştır. Bu ihanet ve terör şebekesinin hedefi ülkemizde bir kaos çıkarıp, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortadan kaldırıp yeni bir rejim kurmayı amaçladığı ortadadır. Kendilerine karşı görmüş oldukları tüm muhalifleri hiç acıma göstermeden yetkilerini kötüye kullanarak birçok kumpaslarla devletin kurumlarını milletin aleyhine kullanmaktan çekinmemişlerdir.

Bu kalkışmada dik duran yüce Türk Milleti bu darbe girişimine karşı gelmiştir. Bu darbe girişimine karşı gelen Yüce Türk Milleti ikinci bir kurtuluş savaşı vermiştir. Tankların üstüne çıkarak, meydanları boş bırakmayarak darbecilere fırsat vermemiştir. Bu darbe girişimine karşı gelerek yüce Türk Milletimiz için şehit ve gazi olan kahramanlarımız şerefli Türk tarihindeki yerini almıştır. Tüm siyasi partilerimizin Genel Başkanları bu darbe girişimine karşı dik durmuştur.

Devletimizin tüm kurumlarına sinsice sızmış tüm kademelerini ele geçirmiş bu FETÖ/PDY'sının Ordumuz içindeki, Adalet Bakanlığı içindeki, Emniyet Teşkilatı içerisindeki üyelerinin açığa alınması gösteriyor ki tüm devlet kurumlarının kılcal damarlarına girmişlerdir. FETÖ/PDY üyesi olduğu tespit edilen kişilerin devlet kurumlarından temizlenmesi gerekmektedir. Tüm terör örgütlerine ve şer odaklarına karşı Yüce Türk Milleti gereken cevabı vermiştir. Demokrasisine sahip çıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyetinin tüm vatandaşları birlik ve beraberlik içerisinde Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmıştır.

Osmaniye İl Genel Meclisi olarak bu bildiriyi halkımıza saygıyla sunuyoruz."

Toplantı bildirinin okunması ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar