24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5755
EURO34.8874
ALTIN2435.8

İİBF Günleri seminerleri başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İİBF Günleri seminerleri başladı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde İİBF Günleri Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği seminerleri ile başladı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde İİBF Günleri Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği seminerleri ile başladı.


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yeni eğitim öğretim döneminde ilk programını OKÜ Rektörlük Büyük Salonda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi günleri kapsamında düzenlediği Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği konusunda Sayıştay Uzman Denetçisi Ali Yasin Karanfiloğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı semineri düzenleyerek yaptı.


Seminere OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, akademisyenler ve çok sayıda İİBF öğrencisi katıldı.


Sayıştay’ın tarihi ile ilgili bilgiler vererek sunumuna başlayan Karanfiloğlu, “Sayıştay tüm kamu kurumlarını denetliyor ve bu denetimi yaparken de bir organizasyon yapısı mevcut. Bu organizasyon çerçevesinde görevler alırız bu görevleri yerine getiririz. Sayıştay’ın dışında da zaman zaman görevler alabiliyoruz”dedi.


Bayan Denetim Elemanlarının en yoğun olduğu kurumun oransal olarak Sayıştay olduğunu ifade eden Karanfiloğlu, salonu dolduran öğrencilere Sayıştay’a girebilmeleri için şunları söyledi; "Uzun bir hazırlık dönemi yaşamanız gerekiyor. Eğitim öğretim yılı içerisinde göstereceğiniz performans çok önemli. Bu sınavda çıkacak sorular sizin bulunduğunuz alan ile ilgili değil farklı alanlarla da ilgili sorular karşınıza çıkacak. Kariyeriniz bu sınavı kazanmak ise buna şimdiden Üniversite sıralarındayken başlamalısınız.  İyi bir hazırlık size sınavı kazandıracaktır. "


Özlük hakları ile ilgili bilgilerin ardından öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplanması ile devam edilen seminerin sonunda OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk tarafından günün anısına Sayıştay Uzman Denetçisi Ali Yasin Karanfiloğlu’na plaket takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar