20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

İhtiyaç sahibi ailelere ramazan kumanyası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İhtiyaç sahibi ailelere ramazan kumanyası
Abone ol
OSMANİYE İHH İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan’a hazırlıklı girmesi için kumanyaları hazırlamaya ve dağıtımlarına başladı.
OSMANİYE İHH İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan’a hazırlıklı girmesi için kumanyaları hazırlamaya ve dağıtımlarına başladı.


İHH ekipleri, kumanya dağıtımları için mahalle mahalle ihtiyaç sahiplerini tespit etmek için çalışıyor. Ramazanın girmesiyle birlikte dağıtımda hızlanmaya başlayacak.


Ramazan’a sayılı günler kala veren el ile alan el arasında köprü olan Osmaniye İHH hummalı bir çalışmanın içerisine girdi.


Dernek Başkanı Nadir Sarıca, başkan yardımcıları Murat Bulut ve Ali Kış’la birlikte düzenlediği basın toplatışında, “İHH İnsani Yardım Derneği olarak ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan’a hazırlıklı girmesi için kolları sıvadık. İHH ekiplerimiz mahalle mahalle dolaşarak kumanya dağıtımlarına ramazanla birlikte başlıyoruz.


Osmaniye ilimiz olarak öncelikle kendi vatandaşlarımızdan başlamak üzere kumanya dağıtımımız yapılacak olup, muhacir durumdaki Suriyelilere de gereken kumanyaları hazırlamaktayız.”


Hedeflerini de açıklayan Sarıca, “Osmaniye İHH Derneği olarak öncelikli hedefimiz ilimizde 5000 adet kumanya kolisi dağıtmaktır. Bu sayı Osmaniyeli hemşerilerimizin de katkılarıyla inşallah daha da fazlasıyla gerçekleşeceğine inanıyoruz.


Bir kumanya paketinin içerisinde yağ, şeker, un, bakliyatlar, makarna, zeytin, hazır çorba, tuz, çay, konserve, reçel, salça vb. 14 kalem temel gıda maddeleri yer almaktadır. İHH Gezici Aşevimizde ayın 12 sinde ilimizde olacak olup Rahime hatun meydanında 2000 kişiye iftar saatinde sıcak yemek dağıtılacaktır.” Dedi.


Türkiye çapında toplam 65 bin kişiye iftar yemeği verilmesinin hedeflendiğini belirten Sarıca ayrıca Osmaniyeli tüm hayırseverlere teşekkür ederek, “Kumanya dağıtımı için bizlere destek veren hayırsever işadamları ve Osmaniye halkına teşekkür ediyorum.


Yardımlaşma ve kaynaşmada Osmaniye halkının yıllardır devam ettirdiği bu tür çalışmaların, ramazan boyunca ve bayramda da sürmesini bekliyoruz. Yetim ve ihtiyaç sahiplerinin unutulmaması gerektiğini hatırlatarak,  Sosyal dokunun bereketi, kırık kalplerin sevindirilmesinde ve mahzun gönüllerin duasının alınmasındadır.


İnanıyorum ki, Osmaniyeli hayırsever halkımız geçtiğimiz yıllara nazaran bu Ramazanda ve önümüzdeki Ramazan Bayramında, daha çok yetim ve öksüzü sevindirecek ve daha çok dualar alarak toplumsal huzurun sağlanmasına katkıda bulunacaktır. Bu ramazanda Vakfımız 61 ülke ve bölge ile Türkiye’de 60 ilde Ramazan çalışması yapacaktır.


Türkiye’de 25 bin 500 kumanya dağıtımı yapılacaktır. Osmaniye İHH olarak kumanya bedelini 50 TL olarak belirledik. Bir yetimi giydirme bedeli 70 TL, bir kişilik iftar bedeli ise 5 TL olarak belirlenmiştir. İHH Vakfı, Ramazan’da hayırseverlerden gelecek zekât, fitre ve sadakalarla 1 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar