25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8

İHH’nın gezici iftar tırına yoğun ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHH’nın gezici iftar tırına yoğun ilgi
Abone ol
İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı’nın (İHH) “Ramazan’ın her bir günü her farklı bir ilde iftar” temasıyla başlatılan organizasyonda Osmaniye’de 2 bin yetim ve Suriyeliye iftar verildi.
İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı’nın (İHH) “Ramazan’ın her bir günü her farklı bir ilde iftar” temasıyla başlatılan organizasyonda Osmaniye’de 2 bin yetim ve Suriyeliye iftar verildi.


İftar organizasyonuna Mersin’den gelen TIR, sonraki durağı Osmaniye’de Rahime Hatun Meydanı’nda vatandaşları iftarda buluşturdu.


Osmaniye İHH başkanı Nadir Sarıcan, İHH’nın Ramazan coşkusunu tüm dünya ile paylaştığını, Türkiye’de dahil olmak üzere 65 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtti. Bu yıl 1 milyon insanla Ramazan’ın coşkusunu paylaşmayı hedeflediklerini kaydeden Sarıcan, İHH olarak Osmaniyelilerle birlikte olmaktan mutlu olduklarını, Ramazan bereketini 12 aya yaymak üzere yola çıktıklarını söyledi.


Sarıcan şunları söyledi: “Ramazan ayı etkinlikleri için de aylar öncesinden yoğun bir çalışma başlattık. Ekiplerimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekat-sadaka bağışı ve sağlık yardımı gibi bir dizi yardım faaliyetini gerçekleştiriyor. Kriz ve doğal afet bölgelerinde aşevi çalışmaları, yetimlerin desteklenmesi, çadır kent yardımı, gezici aşevi, günlük sıcak yemek dağıtımı ve yoksullukla mücadele eden bölgelerde ise gıda yardımlarının yanı sıra kalıcı yardımlar kapsamında iş-meslek edindirmeye yönelik çalışmalarda yapılıyor.  İftar etkinliği kapsamında Kahramanmaraş’ta yetimlerimiz, Suriyeli kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızla buluştuk. Aracımızın gidemediği yere gönüllülerimiz gidiyor ve aynı uygulamayı gittikleri yerde devam ettiriyor. Bu vesileyle Ramazan’ın bereketine vatandaşlarımızı yapacağı yardımlarla ortak olmaya davet ediyorum”


Toplantıya çeşitli, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılırken Nadir Sarıcan, Böyle manevi değeri yüksek bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


İHH Osmaniye Temsilciliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen iftarın ardından gezici tır, 30 günlük programının 11 durağı Malatya’ya gitmek için hareket etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar