20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

İHH Derneği, Açe yetimleri yararına program düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHH Derneği, Açe yetimleri yararına program düzenledi
Abone ol
Osmaniye İHH Derneği Yetim Birimi, “Endonezya-Açe Yetim Ailelerini Kalkındırma Projesi” kapsamında “Terzilik kursu ve malzeme temini” temalı yemekli bir program düzenledi.
Osmaniye İHH Derneği Yetim Birimi, “Endonezya-Açe Yetim Ailelerini Kalkındırma Projesi” kapsamında “Terzilik kursu ve malzeme temini” temalı yemekli bir program düzenledi.

Öğretmenevinde gerçekleşen programa İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Türk, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Altun, İl Genel Meclis üyeleri İsmail Kaya ve Zafer Yanbak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Saffet Sarıdağ, SGK Müdür Yardımcısı Soner Doğan Ak Parti İl Sosyal İşler Başkanı Berna Banu Başlamışlı Asker, Ak Parti Merkez İlçe Sekreteri Celalaettin Kırıcı, Türk Anneler Derneği Başkanı Birgül Keskiner, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Arif Çapar,  çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Osmaniye İHH Dernek Başkanı Nadir Sarıcan, Dernek çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgi aktardı.

Sarıcan, “Osmaniye’de bu yola çıktığımızda birkaç kişiden oluşan bu dernek hamdolsun her geçen gün sayısı artan gönüllü ve katılımcılarıyla büyümeye devam ediyor. Bugüne geldiğimizde dünyanın 140 ülkesinde faaliyetlerini sürdüren İHH Vakfının bir neferi olmak bizi mutlu ediyor. 2014 yılından bu yana Osmaniye genelinde çok şükür şartları tutan toplam 270 yetime destek oluyoruz. Bu sayı her geçen günde artarak devam ediyor. Gönüldaşlarımızın ve yönetimimizin gayretli çalışmaları sayesinde Suriye’de ki Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere ilimizde yaşayan ve yardıma muhtaç aileleri tespit ederek imkanlarımız ölçüsünde yardım ediyoruz.”İfadelerini kullandı.

Sarıcan,” İHH Vakfından bu yıl Endonezya-Açe için bir proje aldık. Bu proje kapsamında mesai mevhumu gözetmeksizin emek sarf ederek bu organizasyonu tertip eden ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yardım kavramının yeni nesillere aktarabilmek ve farkındalık oluşturmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” temalı çalışmada çok verimli geçiyor. Çocuklarımız anne ve babalarının kendilerine verdiği harçlıklardan infak ederek 164 yetim kardeşlerine hamilik yapıyorlar. Hedefimiz her kalbe bir yetimi yerleştirmek.” Dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Saffet Sarıdağ, “ Okullarda yaptığımız toplantılarında müdür arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle paylaştığımız bir şey var. İHH Vakfının başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi önemli ve değerli bir proje. Çünkü bu proje din, dil, mezhep ayrımı yapmadan yetimler için yardım amaçlayan bir proje, Çünkü milli bir proje, dilini bile bilmediğimiz ülkelere yardım götürerek ülkemiz ile diğer ülke insanları arasında manevi bir köprü oluşturduğu için bu projeyi destekliyoruz.”Dedi.

Konuşmacı olarak programa katılan İHH Vakfı Kadın Kolları Başkanı Fatma Türk ise “Osmaniye’de gönüldaşlarımızla birlikte olmak mutluluk verici bu organizasyonu gerçekleştiren, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Türk,” Osmaniye İHH Derneğimiz genç ve dinamik bir yapımız. Bizler Mart ve Nisan aylarını “Yetim Dayanışma Günleri” olarak kutluyoruz. Bugün 140 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Sahip olduğumuz imkânları sadece maddi olarak değil manevi olarak ta bu ülkelerde değerlendirmemiz gerektiğini biliyoruz. Endonezya zorlu bir ülke Açe’ye dedelerimiz 400 yıl önce gitmiş ve bir bağ kurmuş zamanla bu bağ çeşitli nedenlerle kopmuş yaşanan Tusunami faciasından sonra bu bağı yeniden oluşmaya başladı. Orada bir yetimhanemiz var 100 kızımız bu yetimhanelerde kalıyorlar. Orada ki kardeşlerimize sahip çıktığımız için Yetimhanede kalan kızlarımız eğitimlerini Türkiye’de tamamlamak istiyorlar. Amacımız yeryüzünde din kardeşliği inşa etmek.” İfadelerini kullandı.

Türk,” İHH Vakfının çalışma yaptığı coğrafyalar da bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Balkanlar, Asya, Orta Doğu, Afrika nereye giderseniz gidin bu millete bir görev yüklenmiş ümmet coğrafyasının bizlere ihtiyacı var. Bir yetime bakmak bir okul, bir cami yapmak kadar önemli kısacası insana yatırım yapmak ve ümmete sahip çıkmak gerekiyor. Toplumumuzda yardım bilinci gelişmiş durumda Yardım bilinci olmayan toplumlar ya istifçi oluyor ya da israfçı. Allah bizi yardım bilinci artan toplumlardan eylesin. Verilen bursların önemini gittiğimiz coğrafyalarda net görme fırsatı yakalıyoruz be bu burslar ülkemiz ile Müslüman coğrafyası arasında gönül köprülerinin kurulmasında önemli bir yer tutuyor. Dedi.

Ezgi ve ilahi sanatçısı Yusuf Karaburç’un çocuklarla birlikte seslendirdiği ezgi ve ilahilerle yemek programı sona erdi. Mahir Cantor


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar