20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

İçme- kullanma suyu değerlendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçme- kullanma suyu değerlendirildi
Abone ol
Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından içme ve kullanma suyu değerlendirme toplantısı yapıldı.
Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından içme ve kullanma suyu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Osmaniye Valiliği, Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda  yapılan içme-kullanma suyu değerlendirme toplantısına;  Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Süleyman Doğan, İl Özel İdaresi, Belediye Başkanlıkları su sorumluları,Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları, Köylere Hizmet Götürme Birlik Başkanlıkları, Grup Köyler İçme Suyu Birlik Başkanlıkları ve Çevre Sağlığı Teknisyenleri katıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı değerlendirme toplantısı ile ilgili yaptığı bilgilendirmede; “Halkımıza güvenli ve yeterli içme-kullanma suyu temin edilmesi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu gereğince belediye mücavir alanlarında belediyelerin, belediye mücavir alan dışında ise 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereğince İl Özel İdarelerinin görevleri arasında bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığımız ise yerel yönetimlerce temin edilen suyun, temiz, sağlıklı ve güvenilir bir şekilde halka ulaştırıp ulaştırılmadığını takip etmekle yetkili ve görevlidir.

İçme-kullanma sularının takibi, 17 Şubat 2005 tarihli ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik”, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının genelgeleri ve yazıları doğrultusunda  takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.”dedi.
 Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, toplantının değerlendirilmesi sonuç açıklamasında;

 “İçme-kullanma sularında meydana gelebilecek olumsuzlukların giderilmesi için aşağıda belirtilen hususlara içme-kullanma sularısorumlularının uyması gerektiği belirtilmiştir.

Su kaynakların tel örgü içine alınarak koruma alanı oluşturulması, kaptajların uygun hale getirilmesi ve genel bakım o¬narımlarının yapılması,

Su depolarının genel boya, badanasının yapılması, açık pencere ve kapı aralıklarına sineklik tel takılması, etrafına koruma alanı oluşturulması ve belli dönemlerde depo iç temizliğinin yapılması,

Klorlama cihazlarının sürekli takip edilerek çalışır durumda olmalarının sağlanması, en uç noktada 0,2-0,5 ppm olacak şekilde klorlandıktan sonra halkın tüketimine sunulması ve herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi,

Olabilecek kirlenmelere karşı içme-kullanma suyu, kaynak, depo, isale hattı ve şebekelerinde meydana gelecek arızalara (patlak, çatlak vb.) anında müdahale edilerek çözümünün sağlanması gibi konulara değinilmiştir.

Ayrıca toplantıda kurumların su sorumluları tarafından kendi kurumlarında yaptıkları içme-kullanma suları konusunda bilgi vermişlerdir.”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar