24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5678
EURO34.9196
ALTIN2434.8

Huzurevi’ne Yaşlılar haftası ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Huzurevi’ne Yaşlılar haftası ziyareti
Abone ol
Yaşlılara saygı Haftası dolayısıyla Vali Coşkun ve Protokol mensuplarından Özden Huzurevi’nde yaşayan yaşlılar ziyaret edildi.

Yaşlılara saygı Haftası dolayısıyla Vali Coşkun ve Protokol mensuplarından Özden Huzurevi’nde yaşayan yaşlılar ziyaret edildi.

18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Özden Huzurevinde program düzenlendi. 

Düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Vali Yardımcısı Metin Esen, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.
Program Özden Huzurevi Bocce Takımı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bocce Takımı arasındaki maç ile başladı.

Programın devamında Vali Coşkun ve protokol mensupları, Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle il genelinde 16 kurum ve kuruluşun katılımıyla düzenlenen Bocce Turnuvasında dereceye girenlere kupa ve madalyalarını verdiler. Turnuvada birinci olan Özden Huzurevi Takımı’na, ikinci olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Takımı’na, üçüncü olan İl Sağlık Müdürlüğü Takımı’na ve dördüncü olan Cezaevi Takımına kupa ve madalyalarını Vali Coşkun ve protokol mensupları verdi. Vali Coşkun tüm takım oyuncularını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 

Madalya ve kupaların verilmesinin ardından protokol mensupları bocce karşılaşması yaptılar.

Programın devamında Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları büyüklerimize karanfil takdim ettiler. Ziyareti sırasında Huzurevi sakinleri ile ayrı ayrı ilgilenen Vali Coşkun, her birinin hatırını sorarak, büyüklerimize sağlık ve sıhhat temenni etti. 

Programın açılış konuşmasını Özden Huzurevi sakinleri adına Erdinç Tikenoğulları yaptı. Düzenlenen programda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Tikenoğulları, “Toplumun kalitesi ve dayanıklılığı yaşlı vatandaşlara gösterilen özen ve saygı ile ölçülür. Zaten bizim inancımız, örf ve ananemiz bunu gerektirmektedir. Her yaşlı birey toplum içinde aktif olma ve aktif yaşama şansına sahip olmalıdır. Bu konuda devletimiz her türlü imkânı seferber etmiştir, müteşekkiriz.” diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ise “18-24 Yaşlılar Haftası vesilesi ile buradayız ancak bizler her fırsatta sizlerle bir araya gelmek için imkân oluşturmaya çalışıyoruz. Bizler için çok değerli ve önemli olduğunuzu her fırsatta vurguluyoruz.”diye konuştu. Bocce Turnuvasında büyük bir başarı göstererek birinci olan Huzurevi sakinlerini ve turnuvaya katılan tüm takımları da tebrik eden Kaya, “Tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, sağlıklı bir yaşam diliyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Programda konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise konuşmasının başında Bocce Turnuvasında birinci olan Özden Huzurevi Takımı kutlayarak, “Sizleri 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla ziyaret etmek; gönüllerinizi, hayır dualarınızı almak için geldik. Bu vesile ile ellerinizden öpüyor, sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ömürler diliyorum” dedi.

Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise “yaşadığımız toprakların bereketi değerli büyüklerimiz” hitabıyla başladığı konuşmasının devamında, “İnsan ömrünün her dönemi kendine özgü özellikleri ile farklı bir öneme sahiptir. Yaşlılık dönemi de insanoğlunun hayat tecrübesinin en yüksek noktaya ulaştığı olgunluk olarak nitelendirilebilecek bir döneme rastlar. Sizler yaşanmışlıklarınızla geçmişimiz; örnek aldığımız tecrübelerinizle geleceğimizsiniz. Sizler örfümüz, âdetimiz, geleneklerimiz ve hoş sohbetlerimizsiniz.

Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan sizlere hak ettiğiniz saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmanızı, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamanızı sağlamak öncelikli sorumluluğumuzdur. Bir milletin ataları ile gençleri arasındaki köprü ne kadar sağlam olursa, geleceği de o kadar güçlü olur. Şunu çok açık bir şekilde bilmeliyiz ki; onlar bizim hafızamız ve saadet kaynağımızdır. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız, toplumumuzun rehberleri olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Onları, tecrübelerinden faydalanacak birer rehber, şehrimizin huzuru ve Şeyh Edebali’nin değimiyle “bereket” kaynağı olarak bilmeliyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, ömürlerinin her anını sağlıkla ve mutlulukla yaşamalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Programın son bölümünde Huzurevi sakinleri el emekleri ile ördükleri atkıları askerlerimize gönderilmek üzere Vali Ömer Faruk Coşkun’a teslim ettiler. Huzurevi sakinlerinden Ayfer Ellialtı’dan el örgüsü ürünleri alan Vali Coşkun, “Sağ olsunlar değerli büyüklerimiz el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünleri askerlerimize ulaştırılmak üzere bizlere teslim ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elllerinize sağlık. ”dedi.
18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası programı Erol Polat ve Yusuf Karaburç’un sunduğu müzik programı ile sona erdi.

Program sonunda Özden Huzurevi sakinleri Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensuplarına ziyaretleri nedeniyle teşekkür ettiler.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar