28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Husumet sona erdi, Barış geldi!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Husumet sona erdi, Barış geldi!..
Abone ol
Osmaniye’de aralarında husumet bulunan Turan ile Samur aileleri yaşanan tatsız olayları unutarak barış içerisinde yaşamaya karar verdiler.
Osmaniye’de aralarında husumet bulunan Turan ile Samur aileleri yaşanan tatsız olayları unutarak barış içerisinde yaşamaya karar verdiler.

Osmaniye’de geçtiğimiz yıl iki aile arasında yaşanan silahlı kavga sonucunda başlayan husumetin sona ermesi için kanaat önderi ve hatırı sayılır kişiler araya girdi.

Aynı zamanda birbirleri ile  akraba da olan Turan ve Samur Aileleri ile görüşen kanaat önderi ve hatırı sayılır kişiler, husumetin sona ermesi için aileleri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bur araya getirdi.

Ailelerin bur  araya gelmesi sırasında Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun okuduğu kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, her iki aile arasında barış sağlanırken, aile bireyleri kin ve düşmanlığı unutarak barış içerisinde kardeşce yaşamaya karar verdiklerini söyledi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aileler arasında kötülük kapısının kapandığını, dostluk, barış ve kardeşlik için önemli bir adım atıldığını belirterek,  barış için bir araya gelen ailelerin kendilerine yakışanı yaptığını söyledi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da, aileler arasında barış ortamının sağlanmasından memnun olduğunu dile getirerek, kentte insanların dostluk ve barış içerisinde yaşayabilmeleri için elinden geleni yapacağını belirtti.

Barış ortamının sağlanmasının ardından kanaat önderi Nahsan Uçar, Kadir Uçar ve Mehmet Doğan, ailelere birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yapılan  konuşmaların ardından her iki aile bireyleri de kucaklaşıp birbirlerine sarıldılar Barış toplantısı yemek ikramı ile sona erdi.

Husumetin sona ermesi ve barış ortamının sağlanması  toplantısına; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, İl Genel Meclis başkanı Mehmet Altun,  Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İl Kültür ve  Turizm Müdürü Garip Yıl, İŞKUR eski İl Müdürü Abdulkadir Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar