29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Hult Prize Kampüs Finali OKÜ’de yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hult Prize Kampüs Finali OKÜ’de yapıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata  Üniversitesi (OKÜ)  kulüplerinden Yenilenebilir Enerji Kulübü tarafından Üniversitemizin de dahil edildiği, dünyanın en saygın sosyal girişim yarışmalarından birisi olan, “Hult Prize” yarışması Kampüs Finali Üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonda yapıldı.

OsmaniyeKorkut Ata  Üniversitesi (OKÜ)  kulüplerinden Yenilenebilir Enerji Kulübü tarafından Üniversitemizin de dahil edildiği, dünyanın en saygın sosyal girişim yarışmalarından birisi olan, “Hult Prize” yarışması Kampüs Finali Üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonda yapıldı.

Hult Prize Kampüs Finali jüri üyeliğini  Zorlu Enerji Grubu, Gökçedağ Rüzgar Enerji Santral Müdürü Oktay Ertuğrul ve Tosyalı Holding Güneş Enerji Santrali Saha Sorumlusu Elif Karagöz yaptı. 

Rektörlük Büyük Salonda gerçekleşen Hult Prize Kampüs Finali'nde açılış konuşmasını Yenilenebilir Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Çift yaptı. 

Çift, “ Üniversitemizin yetenekli, açık fikirli ve iddalı öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek Üniversitemizi temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”dedi.

Hult Prize Kampüs Finali'nin juri üyeleri de yaptıkları kısa konuşmalarda öğrencilere başarılar diledi. 

Daha sonra Üniversite  öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin sunumları juri üyelerine yapıldı.

Hult Prize Kampüs Finaline katılmak üzere hazırlanan projeler, Epifani, Innovative Minds, Clean Development, Kasrik, El-Cezeri,Relive, The magic future of healt, Kristal, I2O, ODDS, Seberran isimlerinden oluştu.

Juri önünde projelerini anlatan öğrencilere juri tarafından verilen oylarla birlikte Üniversite  adına katılmayı  'Epifani' grup adıyla hak kazanan Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri Sergen Ana, Sevda Karakuşoğ, Zeynep Meryem Altıntop oldu. 

'Epifani' grubu, projesiyle küçük yaşlardan itibaren çocuklarda enerji bilincini arttırmak ve var olan enerjiyi tasarruflu kullanmalarını sağlamayı amaçlamanın yanı sıra enerji tasarrufu bilincini aşılamak için okullarda okutulması için yeni bir ders oluşturmak, güncel, dijital bir enerji konulu çizgi film yapmak ve çocukların ellerindeki enerji kaynaklarını kullanarak yeni ve sıradışı bir oyun yaparak farkındalık oluşturmak olarak ifade edildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar