19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3379
EURO35.2197
ALTIN2247.4

Hizmet-İş’de Çenet ile devam kararı alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hizmet-İş’de Çenet ile devam kararı alındı
Abone ol
Hizmet-İş Sendikası  Osmaniye şubesi 7. olağan  genel kurul toplantısı sonunda, Kadir Çenet güven tazeledi.

Hizmet-İş Sendikası  Osmaniye şubesi 7. olağan  genel kurul toplantısı sonunda, Kadir Çenet güven tazeledi.

Hizmet İş Sendikası Osmaniye şubesinin 7. olağan genel kurul toplantısı Cebelibereket Kültür merkezi salonunda yapıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Hizmet İş Sendikası Genel Başkan yardımcısı Halil Özdemir yürüttü.

Divan Başkanı Özdemir genel kurulda yaptığı konuşmasında; “yapılacak olan genel kurulun HİZMET-İŞ Sendikamıza, HAK-İŞ camiamıza ve Osmaniye ye hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde nice genel kurallar yapmayı Allah nasip etsin” dedi.

Genel Başkan vekili Av. Hüseyin Öz, Osmaniye’de bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında;  “1991 yılında Osmaniye de örgütlememize başladık. İlk örgütlenme çalışmamızı Osmaniye Belediyesi’nde başlattık. 27 yıllık bu süreçte birbirimizden kopmadan, ayrılmadın bu günlere geldik. Sendikamızın 40 yıllık mücadele serüveni içerisinde özellikle 2014 yılından başlamak üzere büyük bir değişim yaşadığını dile getiren Öz, “O değişim bugün burada Osmaniye’ye de yansımış durumda. 2014 yıllına kadar sendikamız bünyesinde sadece belediyeler ve belediye işçileri varken bugün Türkiye'nin bütün kamu kurumlarında çalışan, emek veren, mücadele eden ve ülkemizin gelişmesine katkı sunan arkadaşlarımız sendikamız çatısı altında” dedi. 

“MÜCADELEMİZ 2007 YILINDA BAŞLADI”
“2007 yılında startını verdiğimiz taşeron örgütlenmesinde önemli kilometre taşlarını geride bıraktık” diyen Öz, “Taşeronda çalışanların kıdem tazminatı, izin hakları, fazla mesai ücretleri, iş sözleşmelerinin feshedilmesi gibi birçok önemli sorunları vardı. Bizde taşeron sisteminin son bulması gerektiğini söyledik. Uzun bir mücadele süreci sonunda 2014 yılında taşeronda çalışanların sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla yepyeni bir kampanya ile Ankara’da “Hakkın Bize Emanet”, “Sendika Seni Korur” temasıyla taşeronda çalışanları Sendikamız ve Konfederasyonumuza bağlı sendikaların çatısı altında toplanmaya çağırdık. Bu yolu birlikte yürüyerek bu günlere geldik. Sendikamız HİZMET-İŞ bugün 300 bin üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük işçi sendikası oldu.Hiçbir fedakarlıktan kaçmadan, gece-gündüz demeden bu mücadeleye önderlik eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a bu yasal düzenlemenin çıkartılması için samimi bir şekilde talimat veren ve herhangi bir ayrım yapılmadan kamuda ve yerel yönetimler de çalışanların tamamının sürekli işçi kadrolarına geçirilmesi noktasında iradesini ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız olan Jülide Sarıeroğlu’na ve emeği geçen bütün siyasilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Hizmet-İş Sendikası Osmaniye şubesinin 7. olağan genel kuruluna, Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Öz İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, İskenderun Şube Başkanı  Mehmet Yetim, Kahramanmaraş Şube Başkanı  Ömer Çınar, Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, Gaziantep Şube Başkanı  Mustafa Şen, HAK-İŞ Osmaniye İl Başkanı Sedat Gürsel Öztürk, Osmaniye Devlet Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Mehmet Emin Çuhadar, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Musa İlker Çenet, AK Parti eski Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çenet, MHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çenet, Sendikanın Bölge Avukatı Ramazan Işık, Osmaniye Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Tekin Koca, Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürü Fazlı Şahin, Öz Büro-İş İl Başkanı Mustafa Kemal Taş, komitelerin başkan ve yardımcıları ve delegeler katıldı.

Şeçimler sonucunda  Kadir Çenet Başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda; Recep Babaoğlu ve Hüseyin Ünaldı görev aldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar