19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5915
EURO34.7846
ALTIN2498.8

Hibe desteği alan firmalara ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibe desteği alan firmalara ziyaret
Abone ol
Vali Kerem Al, tarım hibe desteği alan firmaları ziyaret etti.
Vali Kerem Al, tarım hibe desteği alan firmaları ziyaret etti.

Vali Al’ın ziyaretlerinde Vali Yardımcıları Huriye Küpeli Kan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke de bulundu.

Ziyaret sırasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam Vali Kerem Al’a bilgi verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde %50 Hibe Destekli ekonomik yatırımların ilimizde 2006 yılından bu yana yürütülmekte olduğunu belirten Sağlam, bu kapsamda ilimizde toplam 55 tesisin tamamlanmış olduğunu, yaklaşık olarak 12.676.000 TL hibe ödemesi yapıldığını ve bu tesislerde 541 kişinin istihdam edilmekte olduğunu kaydetti.

Programın 9. ve 10. etapları kapsamında 7 projenin devam etmekte olduğunu da ifade eden Sağlam, projeler tamamlandığında ilimizde toplam 62 tesisin bu programdan faydalanmış olacağını söyledi.

İlimizde destek alan sektörlerden de söz eden Sağlam, “Yapılan bu tesislerden en çok hibe desteği verilen sektör yer fıstığı (20 adet) sektörü olup bunu zeytin salamurası ve zeytinyağı sektörü (16 adet) ve süt ürünleri sektörü (9 adet) takip etmektedir” dedi.

Tarım hibe desteği alan DİMSO Okur Kuruyemiş, Coşkun Et Sucuk, Çalık Zeytincilik, Koçyiğit Zeytincilik ve Bozdoğan Zeytincilik firmalarını ziyaret eden Vali Kerem Al, firma sahiplerinden tesis hakkında bilgi alarak, üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Firma sahipleri aldıkları hibe desteği için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür ettiler.

Ziyaretlerinin sonunda, ilimizin ekonomisine katkıda bulundukları ve vatandaşlara istihdam olanağı oluşturdukları için firma sahiplerini tebrik eden Vali Kerem Al, firma sahiplerine ve çalışanlarına başarılar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar