18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5173
EURO34.8453
ALTIN2487.9

Hebatit virüslerine dikkat çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hebatit virüslerine dikkat çekildi
Abone ol
Özel Osmaniye Sevgi Hastanesi, 28 Temmuz Dünya Hepatit günü nedeniyle, virüslerin yol açtığı rahatsızlıklara dikkat çeken bir toplantı düzenledi.

Özel Osmaniye Sevgi Hastanesi, 28 Temmuz Dünya Hepatit günü nedeniyle, virüslerin yol açtığı rahatsızlıklara dikkat çeken bir toplantı düzenledi.

Osmaniye’de özel bir restaurantta kahvaltılı toplantı düzenleyen özel Osmaniye Sevgi Hastanesi, Hepatit B ve C virüsleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Özel Osmaniye Sevgi Hastanesi Genel Koordinatörü, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Kökoğlu, kahvaltılı basın toplantısında sunum yaptı.



Prof. Dr. Kökoğlu konuşmasının başında; “ “Hepatit, kısaca karaciğer iltihabı demek olup, olkolden, ilaçlara bakterilerden virüs olarak da pek çok nedene bağlı olarak geçebilir.



Bu nedenlerin başında viral enfeksiyonlar bulunmaktadır. Bunlardan özellikle hepatit B ve C kronik karaciğer hastalıklarına, dolayısıyla da siroz ve karaciğer kanserine yol açmaktadır.

Bugün itibarı ile dünyada 257 milyon, kronik hepatit B ve 71 milyon kronik hepatit C enfeksiyonlu hasta olduğunu ve her yıl bunlara 1.750.000 yeni hepatit C enfeksiyonu eklendiği tahmin edilmektedir. Dünyada yılda 1,34 Milyon kişi Hepatit B ve C virüslerinin yol açtığı başta siroz ve karaciğer kanserine bağlı hastalıklardan  öldüğü tahmin edilmektedir.”dedi. 

Hepatit B ve C virüsleri ile ilgili bilgilendirme de yapan Prof. Dr. Kökoğlu, bu virüslerin nerelerden ve hangi yollarla bulaştığını, korunma yollarını da dile getirdi. 

Hepatit C enfeksiyonundan korunmak için etkin bir aşının henüz mevcut olmadığı da vurgulanırken, ülkemizde, genişletilmiş bağışıklama programı içinde yer alan hepatit B kontrol programı kapsamında 1998 yılında hepatit B aşısı rutin aşı takvimine eklendiği belirtilerek, 2005-2008 yılları arasında okullarda destek aşılamaları yapıldığı vurgulandı.  
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar