23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5656
EURO34.8931
ALTIN2431.8

Hayvanlarda hastalıklara karşı aşılama başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvanlarda hastalıklara karşı aşılama başladı
Abone ol
Osmaniye il genelinde sığırların LSD hastalığına, koyunların ise Mavidil hastalığına karşı aşılama çalışmalarına başlanıldı.
Osmaniye il genelinde sığırların LSD hastalığına, koyunların ise Mavidil hastalığına karşı aşılama çalışmalarına başlanıldı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin katılımı ile yapılan toplantıda hayvan sağlığı personellerine yapılacak aşılama çalışmaları hakkında bilgi verildi. 

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, aşılama çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sığırların Nodüler Ekzantemi (Lumpy Skyn Disease-LSD) Hastalığı viral bir hastalık olup; sinekler aracılığı ile bulaşmaktadır.

Hastalıkla mücadeleye yönelik"Sığırların Nodüler Ekzantemi (Lumpy Skyn Disease) Hastalığına Karşı Aşılama Projesi" kapsamında Osmaniye İl Özel İdaresi kanalıyla temin edilen LSD aşısı ile İl genelindeki sığırlara aşılama çalışması yürütülmektedir.

Hastalıkla mücadelede hayvan hareketlerinin kontrollü olarak yapılması büyük önem arz etmektedir. Bu konuda hayvan sahiplerinin gereken duyarlılığı göstererek İl ve İlçe Müdürlüğü personellerimiz tarafından yapılan çalışma kapsamında hayvanlarını mutlaka aşılatmaları ve yetiştiricilerimizin hastalığa yakalanan hayvanlarını, hastalığın yayılmasının engellenmesi açısından gereken önlemlerin alınması için ivedilikle bağlı bulunduğu İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirmesi gerekmektedir. 2016 yılı LSD aşılama çalışmaları Nisan ayı sonu itibari ile tamamlanacaktır.

Ayrıca "Koyunlarda Mavidil Hastalığına Karşı Aşılama Projesi" kapsamında Osmaniye İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ödenek ile mavidil aşısı alınmış ve aşılama çalışmalarına başlanmıştır. Bu kapsamda Mayıs ayı sonu itibari ile İlimiz genelinde koyunlara mavidil aşılama çalışmaları tamamlanacaktır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar