29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

"Hayata El Uzat Projesi" ile İlkyardımcı sertifikası aldılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Hayata El Uzat Projesi" ile İlkyardımcı sertifikası aldılar
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk Köyünde "Hayata El Uzat Projesi" kapsamında ilk yardım eğitimi verildi.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk Köyünde "Hayata El Uzat Projesi" kapsamında ilk yardım eğitimi verildi.

Osmaniye İl sağlık Müdürlüğü İlkyardım eğitim merkezi tarafından başlatılan proje sayesinde kente bağlı 14 köyde 102 kişinin eğitilmesini hedefliyor.

Projenin; İlkyardım Yönetmeliği doğrultusunda, toplumsal İlkyardım bilinci oluşturmak, standart ilkyardımın yaygınlaşmasını sağlamak ve yanlış müdahaleler sonrasında meydana gelen sakatlanma ve ölümlerin azaltılması için, ulaşım süresi 20 dakika ve üzerinde olan yerleşim alanlarında  ikamet eden halka yönelik olarak, Acil Sağlık Ekipleri  olay yerine ulaşıncaya kadar bilinçli müdahalenin gerçekleştirilmesi amacıyla hazırlandığı belirtildi.

Proje kapsamında; Osmaniye il genelindeki 14 köyde 102 kişinin eğitilmesi hedeflenmekte olduğu, hem ülke genelinde hem de ilde bir ilk olan "Hayata El uzat projesi"nin ilk uygulama  yeri; mahallelerin dağınık olması ulaşım ve haberleşmenin güçlüğü, diğer çevre köylerin merkezinde sayılabilecek bir konumda bulunması ve yaz aylarında yaylacılık kültürüne bağlı olarak nüfusunun yaklaşık 3-4 katına çıkması sebebiyle Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk Köyü olarak seçildiği kaydeildi.

Köylülere projenin amacı ve ilkyardım konularında merkez eğitimciler tarafından seminer verilerek köy sakinleri bilgilendirildi.

Köy muhtarı, köy öğretmeni ve gönüllü köy sakinlerinden oluşan 10 kişilik grup, İlkyardım Yönetmeliği ve uluslararası standartlara uygun ilkyardım konularında eğitime katılarak uygulamalı ve teorik dersleri başarı ile tamamlayıp "İlkyardımcı" olmaya hak kazandı.

Yoğunoluk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Vekili Ali Korkmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Sağlık Sen Şube Başkanı Muhittin Çenet ve Yoğunoluk köyü sakinleri katıldı. Program sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayarak "İlkyardımcı" olmaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar