29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Hatıra Ormanında fidanlar toprakla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatıra Ormanında fidanlar toprakla buluştu
Abone ol
Osmaniye’nin Dervişiye Köyünde Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Sefa Kök adına Hatıra Ormanı oluşturuldu. 

Osmaniye’nin Dervişiye Köyünde Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Sefa Kök adına Hatıra Ormanı oluşturuldu. 

250 fıstık çamı, 500 defne ve 250 incir fidanının toprakla buluşturulduğu dikim törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Sefa Kök’ün ailesi ve yakınları, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Adana Orman Bölge Müdürüİsmet Erol yaptı.

İsmet Erol, “Dünya Ormancılık Günü 21 Mart günü olup bu günü içine alan hafta da Orman Haftası olarak ülkemizde 1975 yılından bu yana kutlanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye” teması ile dün ülkemizde kutlanmaya başlanılan Orman Haftasını bugün de Osmaniye ilimizde ağaç bayramı ve fidan dikimi etkinliği ile kutlayacağız. Günün anısına fidanlarımızı tüm şehitlerimizin hatırasına, hain terör örgütü ile mücadelede şehit olan Dervişiye köylümüz Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Sefa Kök için hazırladığımız bu güzel hatıra ormanı sahasında toprakla buluşturarak daha yeşil bir Türkiye’nin inşa edilmesine birlikte katkı sağlayacağız” dedi.



Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Bu gün burada bu vatan toprağı için toprağa düşen binlerce şehidimizden bir tanesi olan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Sefa Kök’ü tekrar yâd etmek için bir arada bulunuyoruz. Malumunuz olduğu üzere Osmaniye’miz şehitler diyarıdır, Akif’in “şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” dediği en değerli topraklardan biri Osmaniyedir, çünkü bu topraklar bu vatan uğruna nice şehitler vermiştir. İşte bunlardan biri de Mustafa Sefa’mız’dır. Yine Akif’in “Kâbe’yi diksem başına yine bir şey yapabildim diyemem aziz hatırana ”dediği gibi onlar için ne yapsak azdır. Unutmayalım ki bu gün burada adına fidan dikeceğimiz şehidimiz ve şehitlerimiz bu toprakların tapusudur, Rabbim bizleri bu şehitlerimizin şefaatinden mahrum eylemesin. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, bu hatıra ormanının hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.



Açılış konuşmalarının ardından Dervişiye Köyü Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Genç tarafından şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Sefa Kök Hatıra Ormanının ilk fidanını diken Vali Ömer Faruk Coşkun daha sonra Şehidimizin ailesi ile bir süre görüştü. Şehidimizin minik kızı Elif’le de ayrıca ilgilenen Vali Coşkun, “Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun. Şehidimizin adı bu hatıra ormanında ebediyen yaşayacaktır” diye konuştu.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Sefa Kök Hatıra Ormanında fidanlar, protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından toprakla buluşturuldu.

Hatıra Ormanına ayrıca tüm şehitlerimiz adına birer fidan da dikildi.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar