29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

Hasta yakınlarından, sağlık çalışanlarına darp iddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasta yakınlarından, sağlık çalışanlarına darp iddiası
Abone ol
Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hizmet veren Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Tuğba K., Sağlık Personeli Ali Ö. ve hizmetli Bilal A. bir gurup hasta yakını tarafından tartaklandığı ileri sürüldü.
Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hizmet veren Devlet Hastanesi'nde  görevli hemşire Tuğba K., Sağlık Personeli Ali Ö. ve hizmetli Bilal A. bir gurup hasta yakını tarafından tartaklandığı ileri sürüldü.

Sağlık-Sen Osmaniye İl Başkanı Muhittin Çenet ve sağlık çalışanları olaya tepki gösterirken, polis 5 kişiyi gözaltına aldı.

Olay dün akşam saat 18.00 sularında meydana geldi.



Akşam saat 17.30 sularında trafik kazası geçiren U.A. ambulansla alınarak önce Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisine götürüldü. Burada ki ilk müdahalenin arından yaralı yine ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Doktorlar tarafından müdahale odasında tedavisine başlanan yaralı hastanın gerekli tetkik ve tedavi için röntgen çekimi istendi.  Bu sırada hastanın yakınları olduğu öne sürülen bir gurup 'Hastalarına bakılmadığı' gerekçesi ile sağlık çalışanlarını darp etmeye başladığı öne sürüldü. Özel güvenlik ve polisin müdahalesi ile gurup güçlükle dağıtılırken, Hemşire Tuğba K., Sağlık Memuru Ali Ö. ve Hizmetli Bilal A. kafa kol ve vücut bölgelerinden darba maruz kaldı.

Yaralı sağlık personellerine yine hastanedeki sağlık çalışanları tarafından müdahale edildi.

Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Uz. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç ve Sağlık-Sen Osmaniye İl Başkanı Muhittin Çenet Devlet Hastanesine gelerek sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek olayla ilgili bilgi aldı.
Olayın şokunu üzerinden atamayan Sağlık Personeli Ali Ö., "Yaşadığım olay hiç bir sağlık çalışanı arkadaşımızın başına gelmez inşallah, bende son olur. Hiç hoş olmayan olaylar yaşadık. Kendini bilmez bir kaç hasta yakını tarafından şiddetli bir şekilde darp'a maruz kaldım. Hizmet vermeye çalışırken başımıza bunların gelmesi gerçekten çok acı, bizler bu olaylar karşısında üzülüyoruz." dedi.

Ali Ö. saldırganların gerekli cezayı almalarını isteyerek,"İnşallah başka bir arkadaşımızın başına böyle bir olay gelmez" diye konuştu. 

Başından sarp edilen hizmetli Bilal Ateş ise, "Ben hastayı sedye ile içeri götürürken, 'sen karışma' diyerek saldırdılar. Acile getirdik ve burada da yine bize saldırarak sarp ettiler. Kalabalık bir guruptu." diye konuştu.

Sağlık-Sen Osmaniye İl Başkanı Muhittin Çenet de yapılan şiddet olayının arkasını bırakmayacaklarını belirterek, saldırıyı gerçekleştirenlerini kınadığını söyledi. Sağlık çalışanlarına yönelik sarp girişimi ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polis olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına alarak ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar