25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5986
EURO35.0574
ALTIN2429.0

Hasanbeyli'de domates-patlıcan tarla günü yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasanbeyli'de domates-patlıcan tarla günü yapıldı
Abone ol
OSMANİYE’nin Hasanbeyli İlçesine bağlı Yanıkkışla Köyü'nde, sebzeciliği geliştirme projesinde üretilen domates ve patlıcan ürünleri için Tarla Günü yapıldı.
OSMANİYE’nin Hasanbeyli İlçesine bağlı Yanıkkışla Köyü'nde, sebzeciliği geliştirme projesinde üretilen domates ve patlıcan ürünleri için Tarla Günü yapıldı.


Osmaniye Tarım Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında stratejik amaçlardan Bitkisel Üretimin Arttırılması amacıyla “Açıkta ve Yayla Sebze Yetiştiriciliğinin Arttırılması” konulu hedefler çerçevesinde gerçekleştirildi.


Yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Bahçe Kaymakamı ve Hasanbeyli Kaymakam Vekili Mehmet Alper Çığ, Osmaniye Milletvekili Doç. Dr Suat Önal, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinin kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, üreticiler ve basın mensupları katıldı.


Hasanbeyli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veyis Tuncer ve üreticiler Ökkeş Arık ile Mehmet Kahraman uygulanan sebze projesi hakkında konuklara bilgi verdiler.
Sebzeciliğin Yanıkkışla Köyü için iyi bir uygulama ve gelir kaynağı olduğunu ve diğer çiftçiler için öncülük etmesini temenni ettiğini söyleyen İl Müdürü İbrahim Sağlam, projenin köyde olumlu bir değişikliğe sebep olmasını ve köylümüze yeni ve bereketli bir gelir kapısı haline gelmesini beklediklerini söyledi.


Yanıkkışla Köyünden 2 çiftçiye yönelik hazırlanan projede bölgeye uyumlu domates ve patlıcan çeşitlerinin üretimi faaliyeti yürütülmekte. Ayrıca proje çerçevesinde hasat ve kültürel işlemler için köyde istihdam oluşturularak köylüye ek gelir kazandırılmış oldu.


Tarım alanlarının ve sulanabilen arazilerin oldukça kısıtlı olduğu yörede birim alandan en yüksek gelir elde etmek için sebzeciliğe yöneldiklerini belirten çiftçiler bu projeyi 20 dekar alanda yürütüyor. 15 dekar alana 10 bin adet Turkuaz, 10 bin adet Alsancak ve 10 bin adet Aliye çeşidi domates ile 5 dekar alanına 5 Bin adet Anamur Karası (Kemer) ve 5 bin adet F1 Topak çeşidi patlıcan fidesi dikimi yapılan projede hasat süreci devam ediyor.


Aktarılan bilgilerin ardından konuklar hasat alanlarında incelemede bulundu. Etkinlik sonrası köylü kadınlar tarafından konuklara sıkma-ayran ve domates ikram edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar