19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

Hasan Ersoy son yolculuğuna uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) dün öğle saatlerinde silahlı saldırıda yaşamını yitiren Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy için oda binası önünde cenaze töreni düzenlendi.

OsmaniyeTicaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) dün öğle saatlerinde silahlı saldırıda yaşamını yitiren Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy için oda binası önünde cenaze töreni düzenlendi.



OTSO önündeki törene, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, OTSO Yönetim Kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, saldırıda yaşamını yitiren Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy'un kardeşi Doç. Dr. Ruhi Ersoy açıklama yaptı.







Bir önceki dönemde MHP'de MYK üyesi olarak görev alan ve 24 Haziran seçimlerinde MHP'den ikinci sıra Osmaniye milletvekili adayı gösterilen ancak kazanamayan Doç. Dr. Ruhi Ersoy, aile olarak kimseyi hasım görmediklerini belirterek, "Bir siyasi partiye mensup olduğu için PKK'lılar tarafından elektrik direğine gerilerek öldürülen insanın demokrasiyle münasebeti neyse Hasan Ersoy'un vefatı, görev yerinde aynıdır.



Osmaniye kudretli devletin, hukukun kontrolünde olması gereken bir şehirdir. Tüm dostlarımız bizim hısımımızdır. Hasan Ersoy'un hiç kimseyle mal, mülk, tarla davası yoktur. Onun davası samimiyetle, hukukun içerisinde Osmaniye sevdasıydı. Bizi yetiştiren, ad veren, şahsiyet veren bir büyüğümüzdü. Ailemiz adına, bu üzüntümüzü paylaşan her bir dostlarıma teşekkür ediyorum. Ama altını çizdiğim husus; Osmaniye bir ağabeyini kaybetti. Kaybedilen bu ağabey sadece aile olarak bizim değil, Türk milli devletinin ve Osmaniye'nindir" diye konuştu.



Daha sonra, Alibeyli Camisi İmam Hatibi Yunus Cetinkaya tarafından Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi.



Hasan Ersoy'un cenazesi, duaların ardından Envar'ul Hamit Camisi'ne götürüldü.







ENVAR'UL HAMİT CAMİİNDE TÖREN



Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) dün öğle saatlerinde silahlı saldırıda yaşamını yitiren Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy'un cenazesi oda binası önünde düzenlenen törenin ardından Envar'ul Hamit Camii'ne getirildi. Burada Doç. Dr. Ruhi Ersoy, merhumun çocukları Mehmet Akif ve Asım Ersoy ile yakınları taziyeleri kabul etti.







Cenaze törenine, Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Ak Parti Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Akın Yavuz, İl jandarma Komutanı Tamer Bilacan, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Serdar Gül, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çevre il, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda aile yakını ve vatandaş katıldı. Öğle namazına müteakip İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından, helallik alınıp dua yapıldı.











OTSO Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy'un cenazesi götürüldüğü Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi. 







MAKAM ODASINDA ÖLDÜRÜLDÜ



Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'na dün saat 12.00 sıralarında gelen bir kişi, OTSO Başkanı Devrim Aksoy'un iki katlı binanın üst katında bulunan makam odasına girdi.



Burada, kimliği açıklanmayan kişi ile Başkan Aksoy ve yardımcısı Hasan Ersoy arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüpheli, silahını çekip, Aksoy ve Ersoy'a peş peşe ateş etti.



Başkan Devrim Aksoy ayağına, yardımcısı Hasan Ersoy ise vücuduna isabet eden çok sayıda kurşunla ağır yaralandı.







Binada panik büyük yaşanırken, saldırgan kaçtı. Aksoy, Osmaniye Devlet Hastanesi'ne, Ersoy ise özel bir hastaneye kaldırıldı.



Tedaviye alınan yaralılardan Hasan Ersoy, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Başkan Aksoy'un ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi



. Hasan Ersoy'u öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan S.K.'nin emniyetteki sorgusu sürerken, olayla ilgisi olabileceği belirlenen 8 kişi daha gözaltına alındı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar