18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5163
EURO34.7794
ALTIN2485.9

“Halk Sağlığı Haftası” kutlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Halk Sağlığı Haftası” kutlanıyor
Abone ol
Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, “3-9 Eylül Halk sağlığı Haftası” nedeniyle bir açıklama yaptı.

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası ” nedeniyle bir açıklama yaptı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Sarı yaptığı yazılı açıklamasında;
“Halk Sağlığının önemini vurgulamak amacıyla; her yıl 3-9 Eylül tarihleri “Halk Sağlığı Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri artırılarak sürdürülmektedir.

Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. İlimizde 64 aile sağlığı merkezinde hizmet veren 167 aile hekimi, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir.

2011-2017 yılları arasında yaklaşık 113 bin kişiye kanser taraması gerçekleştirilmiş olup, geçtiğimiz yıl 30-65 yaş aralığında bulunan 12.734 kadına yapılan Rahim Ağzı Kanseri taraması neticesinde ilimiz, 81 il içerisinde en yüksek tarama oranı ile Bakanlığımız tarafından 3. lük ödülüne layık görülmüştür. Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri ve Bağırsak Kanserlerine yönelik taramalarımız ile kanserden korunmaya yönelik eğitimlerimiz aralıksız sürdürülmektedir.

Ülkemiz ve dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli iki etkenden birincisinin obezite, ikincisinin ise tütün ve tütün ürünlerinin kullanımındaki artış olduğu görülmektedir.

Kontrol altına alınabilen veya önlenebilen en önemli risk faktörleri olmaları sebebiyle obezitenin ve tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmektedir.

Müdürlüğüz;başta Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri,Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM), Halk Sağlığı Laboratuvarı, Ana-Çocuk Sağlığı Merkezlerimiz, Verem Savaş Dispanseri, Obezite Danışma Birimleri ve Sağlıklı Yaşam  Aracımız ile hizmetlerimiz devam etmekte olup, bağışıklama, bulaşıcı hastalıklardan korunma ve kontrol önlemleri,tütün ve tütün ürünleri ile mücadele, ana-çocuk sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi, temiz ve sağlıklı su kullanımının sağlanması için içme kullanma sularının denetimi, okul sağlığı,bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele, koruyucu ruh sağlığı hizmetleri, yaşlı sağlığı, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıklarla ilgili çalışmaların yürütülmesi gibi birçok hayati önemi olan görevleri yürütmektedir.

Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlıklı hizmetleri sunmak en öncelikli hedeflerimizin başında gelmektedir. Halk Sağlığına gönül veren tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftasını kutlar, sağlıklı mutlu günler dileriz.”dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar