23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5469
EURO34.9305
ALTIN2435.1

Halk Elinde Islah Projesi Bölge Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk Elinde Islah Projesi Bölge Toplantısı Yapıldı
Abone ol
Osmaniye Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, Halk elinde ıslak projesi yürütme kurulu toplantısı yapıldı.
Osmaniye Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, Halk elinde ıslak projesi yürütme kurulu toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Halk elinde ıslah projesi 2015 yılı proje yürü kurulu bölge toplantısı Osmaniye’de gerçekleşti.

Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye İllerini kapsayan bölge toplantısına Bakanlığın Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Proje Genel Koordinatörü Ziraat Mühendisi Veysel Serkan Günbey ile Ziraat Mühendisi İrfan Güngör, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden Prf.Dr.Nazan Koluman, Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsünden Proje Lideri Ziraat Yüksek Mühendisi Ertan Yazgan, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye İllerinin Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürleri ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanları katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam,  projenin esas amacının yerli koyun ve keçilerin et, süt, yapağı-tiftik ve döl verimlerini artırmak, küçükbaş hayvancılıkta nitelikli damızlık  ihtiyacının karşılanması, damızlıkçı işletmelerin kurulması, birlik ve yetiştiricilere hayvan ıslahı uygulamalarının ve organizasyonun öğretilmesi olduğunu belirtti.

Ülkemiz hayvancılığının gelişmesinin küçükbaş hayvancılığın gelişmesine bağlı olduğunu söyleyen İl Müdürü İbrahim Sağlam, kurum olarak bu güne kadar her konuda yetiştiricinin yanında olduklarını bundan sonra da yanında olacaklarını belirterek projenin ve toplantının hem ülkemiz için hem de ilimiz için hayırlı olmasını temenni etti.
 
Daha sonra Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Proje Genel Koordinatörü Ziraat Mühendisi Veysel Serkan Günbey'in başkanlığında illerde bulunan projeler ayrı ayrı değerlendirilerek projelerin 2015 yılı içerisinde destekleme alıp almayacağı hususunda karar verildi.

Osmaniye’de yürütülmekte olan İvesi Irkı, Kıl Keçisi Irkı ve Akkaraman Irkı Halk Elinde Islah Projeleri değerlendirmeler sonucunda 2015 yılında destekleme almaya hak kazandığı kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar