28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

Halk, Darbe’ye İzin vermedi!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk, Darbe’ye İzin vermedi!..
Abone ol
Cuma günü saat: 22.00 sıralarında bir grup askerin darbe girişimine karşı, halk birlik içerisinde “darbe olayına” karşı ayaklandı.
Cuma günü  saat: 22.00 sıralarında bir grup askerin darbe girişimine karşı, halk birlik içerisinde “darbe olayına” karşı ayaklandı.

“Darbe” ile ilgili yayınların duyurulmaya başlanması ile birlikte  Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor tarafından saat: 23.56’da cep telefonlarına “Olağan durumdan dolayı acil olarak il teşkilatı binamızda sizleri bekliyoruz” mesajı çekti.



Akyar Caddesi üzerindeki Ak Parti binası önüne yaya veya araçları ile gelen vatandaşlar saatler ilerledikçe toplanmaya başladılar.

Akyar Caddesinin Dr. Ahmet Alkan caddesi kavşağı ile Devlet bahçeli bulvarı kavşağı polis barikatı ile kapatıldı.

Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor parti binasının balkonunda saat: 00.40’ı gösterirken toplanan kalabalığa hitaben bir koşma yaptı.



Ak parti İl Başkanı Hamza Tor, “Bu millet 1960-1970-1980 ve 1998’de yapılan bütün ihtilalleri gördü ve yaşadı. 1960’ta rahmetli Adnan Menderes’e nelerin yapıldığını iyi biliyorsunuz. 28 Şubat
sürecinde rahmetli Erbakan hocamıza yapılanları çok iyi biliyorsunuz. Hepimiz iyi biliyoruz ki, Türkiye artık 1960’ların Türkiye’si değildir. Bugün bu aziz milletimiz, Liderimiz Recep Tayip Erdoğan’a sahip çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan için dik duracağız. Darbe girişimcilerine karşı burada bulunan herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Burada her türlü düşünceye sahip insanları görüyorum. Ak Partili, CHP’li ve MHP’lisini görüyorum. Bu mesele Ak Parti’nin değil, milletin meselesidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Demokrasiye inanan herkesi meydanlarda bekliyor”dedi.



Konuşma sırasında kalabalık tekbir getirerek; “Ya Allah bismillah, Allahü ekber”, “Mücahitler burada, çapulcular nerede?”diye slogan attı.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu Ankara’dan telefon bağlantısı ile  yaptığı konuşmasında; “ TSK yönetime el koyduğunu yönünde açıklama yaptı. Hükümetimiz hertürlü terör örgütü ile mücadele ediyor. Milletimiz, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkar. Bugün demokrasiye sahip çıkma günüdür. 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti insanı bugün demokrasiye sahip çıkıyor”diye konuştu.

Ak Parti Osmaniye milletvekili Suat Önal da telefon bağlantısı ile Osmaniye’lileri selamlayarak sözlerine başladı. Milletvekili Önal Kıymetli hemşehrilerim diyerek başladığı sözlerinde; “Milli iradeye karşı haince bir saldırı olmuştur. Başbakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanımız da milleti meydanlara davet etmiştir.Allah’ın verdiği canı Allah’ın yolunda vermeye hazırız. Darbe girişiminde bulunan 2 Generalin tutuklandığı haberini aldık. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün Cumhuriyeti 2023-2017’lere Allah’ın izniyle taşımanın günüdür. Bur takım Feto üyeleri böyle bir girişim içinde bulunmuşlardır. Sizlerin birliğinin, beraberliğinin olduğu sürece bu millete kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizim yanımızda yeraldığınız sürece bu tür hareketler bizleri yıldıramaz. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Bu sevgi birliğimiz bizi daha fazla motife etmiştir.”diye konuştu.



Parti binası önündeki kalabalık; “Fetonun piçleri, yıldıramaz bizleri”, “Osmaniye burada darbeciler nerede?”diye sık sık slogan attılar.

Konuşmaların yapıldığı sırada kalabalık arasında kimliği bilinmeyen bir kişinin kuru sıkı tabanca ile 4-5 el havaya ateş etmesi ortamı bir anda germeye çalışsa da İl başkanı Hamza Tor, yapılan hareketin doğru olmadığı şeklinde uyarı yapması ile durum sakinliğe dönüştü.

Saat: 01.17’yi gösterirken parti binasının balkonundan bir Din adamı tarafından ezan okundu, ezanın bitiminde din adamının ağladığı izlenirken, ardından dua edildi.

İl Başkanı Hamza Tor, MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin; Milletin güvende olduğunu belirten açıklamasını söylemesinin ardından, “Dişe diş, kana kan. İntikam intikam!..” sloganları atıldı.
Ellerinde Türk bayrakları ile Ak Parti binası önüne gelerek “Bozkurt” işareti yapan grup İstiklal Marşı okudu.



Saatler 01.39’u gösterirken Osmaniye'de merkezi sistem ile tüm camilerden sala okundu. Selanın ardından, cami imamı Osmaniye Valisi Kerem Al’ın duyurusunu okudu.

Duyuruda; "Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Tüm Osmaniyeli hemşerilerimi bu olayı, telin etmeye davet ediyorum. Osmaniye Valisi Kerem Al”denildikten sonra camilerde ezan okundu.
Şehir merkezindeki caddelerde araç konvoyları oluşturulurken, parti binası önündeki kalabalık bir grup askerin darbe girişimini alkışlarla ve sloganlarla protesto etti.

Kent merkezinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, saatler 06.00’yı gösterinceye kadar kentin cadde ve sokaklarında korna çalarak araç konvoyları ve camilerde ezan okunması olayı devam etti.



Osmaniye’de Ak Parti binası önünde toplanan binlerce insan saatler 06.00’yı gösterinceye kadar tepkilerini gösterdiler.

Bir grup askerin Türkiye’deki darbe girişimi geri teperken, birlik ve beraberlik içerisinde buluşan  halk, gereken tepkisi ile önemli bir olaya işaret etmiş oldu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar