28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Hakim ve Savcılar için veda yemeği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakim ve Savcılar için veda yemeği
Abone ol
Osmaniye Adliyesinde görevini sürdürürken 2017 Adli Yargı kararnamesi ile tayinleri çıkan Hakimler ile Savcılar onuruna veda programı düzenlendi.

Osmaniye Adliyesinde görevini sürdürürken 2017 Adli Yargı kararnamesi ile tayinleri çıkan Hakimler ile Savcılar onuruna veda programı düzenlendi.

Polisevi'nde düzenlenen programa Vali Kerem Al ve eşi Beyhan Al, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, hakimler, savcılar ve avukatlar, Adliye personeli ve eşleri katıldı.

Programda konuşan Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, "Yargının en zor döneminde yürekli bir duruş sergileyen, kendilerini cesurca ortaya koyan, vatan ve millet sevgisi ile kalpleri dolu olan başta Utku Duran ve Ayşe Duran kardeşlerimi ve diğer tüm meslektaşlarımı bu onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum.

Tayini çıkan tüm meslektaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Yakaladığımız uyum, çalışma barışı, sevgi, saygı ve dayanışma adına da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Baro Başkanı Dilem Aksoy ise "Hakimlerimize ve savcılarımıza, Osmaniye'mize ve adalete yapmış oldukları hizmet dolayısıyla, tüm meslektaşlarım adına, çok teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun. Biliyoruz ki yeni görev yerlerinde de aynı hizmetleri vereceklerdir" dedi.

Programın devamında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ise tayini çıkan hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarılar dileyerek, "Meslektaşlarımız çok zorlu bir süreçte görev aldılar. Bir hukuksuzluğa, bir darbe girişimine hukukla nasıl karşı konduğunun dersini verdiler. Bu, hepimiz açısından önemliydi ve ülkemizin demokrasi tarihinde bir ilkti. Bu nedenle burada çalışan adliye mensuplarımızın hepsi birer kahramandır. Hepsine saygılarımı sunuyorum. Ayrıca Osmaniye Barosu mensuplarımıza da bu süreçteki hukuki duruşları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu o kadar zor bir süreçti ki; bir yandan haksızlık yapmayacaksınız, çünkü zalime merhamet mazluma zulümdür, bir yandan da hakkın tesisi için çalışacaksınız. Bu çok zor bir denge, gecenin karanlığında siyahla griyi ayırt etmek gibi. Biz bu gecenin karanlığında siyahla griyi ayırt ederken Osmaniye Barosu dimdik hukukun yanında durmuştur" diye konuştu. Tayinleri çıkan hakim ve savcıların yeni görev yerlerinde de aldıkları bayrağı taşıyacaklarını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, "Bu vesile ile bu süreçte görev alan tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yolları açık olsun" dedi.

Osmaniye Adliyesinde Asliye Ceza Hakimi olarak görev yapmaktayken Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Hakim Ercan Şahin, Sakarya Adliye'sine atanan Hakim Ahmet Çevik, Ereğli Hakimliğine atanan Hakim Melek Kocager Şahin, Afyon Hakimliğine atanan Hakim Ayşen Şahinci Duran, Van Hakimliğine atanan Hakim Nihal Arkan, Silivri Cumhuriyet Savcılığına atanan Cumhuriyet Savcısı Hafize Demir Hamurcu, Afyon Cumhuriyet Savcılığına atanan Cumhuriyet Savcısı Utku Duran kısa birer teşekkür konuşması yaptılar.

Programın devamında konuşan Vali Kerem Al ise tayinleri çıkan hakimler ve savcılara yeni görev yerlerinde başarılar dileyerek, "Veda anları biraz hüzün barındırır. Ancak Osmaniye'den güzel anılarla, güzel temennilerle ayrılmanız, mesleğinizi onurunuzla ifa etmeniz bizim için sevinç kaynağıdır. Zor bir dönemde görev yaptınız. Devletin bekasının söz konusu olduğu bir dönemde, şanlı bir mücadele verdiniz. Yeni görev yerlerinizde başarılar, özel hayatınızda mutluluklar diliyorum. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Vali Al, konuşmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Hafize Demir Hamurcu'ya plaketini verdi. Programın devamında Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Utku Duran'a plaketini takdim ederken, tayinleri çıkan hakimler Ercan Şahin, Ertuğrul Düşgün, Ahmet Çevik, Ömer Yılmaz, Melek Kocager Şahin, Ayşen Şahinci Duran, Nihal Arkan'a ise plaketleri Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç tarafından verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar