28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3511
EURO35.1428
ALTIN2308.4

Hafızlık merasimi ve Kur’an ziyafeti düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hafızlık merasimi ve Kur’an ziyafeti düzenlendi
Abone ol
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Osmaniye İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 32 hafız için Hafızlık Merasimi yapıldı. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Osmaniye İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 32 hafız için Hafızlık Merasimi yapıldı. 

Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi Yerleşkesi Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen merasime; Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye eski Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Kur'an okuma dördüncüsü Envar-ul Hamit Camii Müezzin Kayyımı Yunus Önat'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, "Allah'ın her günü güzel ama bugün bizim için ayrı bir güzel. Çünkü Osmaniye Merkezden 34 hafız yetiştirdik. 32 hafızımız bugün burada huzurlarınızda belgelerini alacaklar. İlçelerimizde de var. Kadirli'mizde bir hafta sonra 30 hafızımız daha belgelerini alacak. Düziçi ve Bahçe ilçelerimizde de var. Yani ortalama 100 hafız yetişiyor ilimizde. Rabbimize hamdediyoruz. Bu sayıların artmasını diliyoruz."dedi.
 
Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise "Hafız kardeşlerimizin yetişmesinde emeği geçen başta İl Müftümüz olmak üzere gece gündüz bu kardeşlerimizin hizmetinde olan Kur'an Kursu öğreticilerimizi, yöneticilerimizi, akşam sabah gözleri nemli bir biçimde dua eden anne babalarını, bu kardeşlerimiz bir eksiklikle karşılaşmasın, açta açıkta kalmasınlar diyerek onların hizmetinde olan hayırsever, Kur'an sevdalısı Osmaniyeli kardeşlerimizi, bu müesseselerimizin ayakta durması için her türlü kolaylığı gösteren başta Sayın Valimiz ve diğer yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Cenabı Hak hepinizden razı olsun."diye konuştu. Hafızlığın ayrı bir nimet olduğunu ifade eden Kadir Dinç, "Hafız olan kardeşlerimiz İlahi Kitabı harf harf, kelime kelime, ayet ayet, sure sure kalplerine nakşettiler. Adeta Kur'an-ı Azimüşşan onların gönüllerine yeniden nazil oldu."dedi.

Konuşmaların ardından Kuran okuma dünya üçüncüsü İzmir Karşıyaka Hacı Mustafa Gültekin Camii İmam Hatibi Ahmet Yüksel kaside okudu. Programda ayrıca; Kuran okuma dünya üçüncüsü Hatay Nakip Camii İmam Hatibi Musa Esatlıoğlu Kur’an ziyafeti sundu.  

Son bölümde, Merkez Kur'an Kursu, Müftü Bestami Aksu Kur'an Kursu'ndan 16 erkek hafız, Gülistan Kuran Kursu ve Elif Körlü Kız Kur'an Kursundan 16 bayan hafız olmak üzere 32 hafıza icazet belgeleri ve ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç tarafından verildi. Vali Coşkun, tüm hafızları ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar