20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Güzergah değişikliği minibüs sürücülerine kontak kapattırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güzergah değişikliği minibüs sürücülerine kontak kapattırdı
Abone ol
Osmaniye'de, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan minibüs hatları güzergahının değişmesi, sürücülerin kontak kapatmasına neden oldu.
Osmaniye'de, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan minibüs hatları güzergahının değişmesi, sürücülerin kontak kapatmasına neden oldu.

Belediye Meclisi kararıyla, Kadirli Yolu, Musa Şahin Bulvarı'ndan geçen minibüs hatlarının güzergahlarında değişiklik yapıldı.

Bugün uygulamaya konulan kararın ardından, 8 firmada bulunan yaklaşık 500 minibüs sürücüsü, yolcularının azalacağını iddia ederek, bunun hem yolculara hem de kendilere zararının olacağını belirtip karara tepki gösterdiler. Otogar içerisinde korna çalarak tur atan sürücüler ardından güzergahların eski haline getirilinceye kadar kontak kapatacaklarını söylediler.

Sabahın erken saatlerinde greve başladıklarını belirten dolmuş sürücüsü Adem Öksüz, "Adana, Bahçe, Gaziantep minibüslerimiz çevre yolundan gidecekler ve bu durumda da yolcularımız mağdur olacaklar. Bu karar üzerine biz de çalışmama kararı aldık. Burada yolcularımız, sürücülerimiz araçların çevre yolundan gitmesini istemiyoruz. Çalışmayacağız, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Eski düzenin geri gelmesini yada bize yer gösterilmesini istiyoruz." dedi.

Dörtyol Osmaniye arası yolcu taşımacılığı yapan bir sürücü ise çevre yolunun kullanılması ile vatandaşların mağdur edildiğini ileri sürerek, "Gelen yolcularımızdan hastanede inecek olan oluyor, çarşıda yada bagajı olanlar oluyor. Böyle olunca da yolcularımız  mağdur edilmiş oluyorlar. Biz çarşıya giremediğimiz için buraya getirdiğimiz yolcularımız bizimle kavga ediyorlar. Buradan Adana'ya gitmek isteyen bir yolcu iki dolmuş değiştirerek buraya gelecek ve buradan Adana'ya gidecek. Biz hem halkımızı hem de kendi ekmeğimizi düşünmek zorundayız." diye konuştu.

Üniversiteye yetişmek zorunda olduğunu belirten bir yolcu ise iki saattir dolmuş beklediklerini belirterek, "Biz şimdi nasıl Adana'ya gideceğiz. Saat birde kızımın dersi var derse yetişmesi lazım.

Kahramanmaraş'tan geldik buradan Adana'na ya gidemiyoruz. Ne yapacağız şimdi biz." diyerek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Kararı alkış ve araçlarının kornalarını çalarak tepki gösteren sürücüler, kararın biran önce düzeltilmesi çağrısında bulundular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar