29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

Gül: Eczacılar çalıştıracak teknisyen bulamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gül: Eczacılar çalıştıracak teknisyen bulamıyor
Abone ol
Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Mehmet Gül, yeni eczane teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusunda sıkıntı olduğunu belirterek, eczanelerin, ayrılan teknisyenlerinin yerine çalıştıracak yeni eleman bulamadıklarını söyledi.
Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Mehmet Gül, yeni eczane teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusunda sıkıntı olduğunu belirterek, eczanelerin, ayrılan teknisyenlerinin yerine çalıştıracak yeni eleman bulamadıklarını söyledi.

Piyasada baş göstermekte olan teknisyen sıkıntısına dikkat çeken Başkan Gül, "Genel bir sıkıntımız da yeni eczane teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusudur. Eczaneler ayrılan teknisyenlerin yerine çalışacak yeni eleman bulamamaktadır. Bu sorunun çözümü adına; Milli Eğitim, İş-kur ve Sağlık Bakanlığı ile beraber genel bir çalışma yapılmalıdır." diye konuştu.

Eczacılık mesleğinde bazı sıkıntıların da yaşandığını anlatan Mehmet Gül, "Öncelikli olarak çözülmesi gereken, eczanelerimizin hayatını devam ettirmesi ve vereceğimiz hizmetin aksamadan devam etmesi için mali yapısının bir an önce iyileştirilmesidir.

Bu bağlamda TEB’in hazırladığı ve içeriği çok iyi olan taslak protokoldeki taleplerimizin karşılanması yönünde, yeni oluşacak merkez heyetiyle beraber yerelde ve genelde hep beraber çalışmalıyız. Kaybedecek zamanımız yok. Protokol süreci dışında veteriner ilaçların ve mamaların sadece eczanede satılması yönünde çalışmalara ihtiyacımız var. Eczacılar olarak daha önce hep beraber yaptığımız gibi yeri geldiğinde muhataplarımızla lobi faaliyetleri, yeri geldiğinde de eyleme gitmeliyiz." dedi.

Eczacılık mesleğinin hayati öneme sahip olduğu için YÖK’e yapılacak müracaatla özel üniversiteler için tıp, mimarlık ve mühendislikte yapılan baraj uygulamasının, eczacılık fakültesine girişte de uygulaması gerektiğini savunan Mehmet Gül, şöyle devam etti:

"Eczacı istihdamının arttırılması, yine kamuda ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın sorunlarının da çözülmesi adına çalışmalarımıza hız vermeliyiz. Özel sektörde belirlenen eczacı ücretinin çok altında çalışan arkadaşlarımız var. Ecza depoları ve hastanelerde belirlenecek yıllık cirolara göre 2. veya 3. eczacı istihdam edilmelidir. Genel bir sıkıntımız da yeni eczane teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusudur.

Eczaneler ayrılan teknisyenlerinin yerine çalışacak yeni eleman bulamamaktadır. Bu sorunun çözümü adına; Milli Eğitim, İş-kur ve Sağlık Bakanlığı ile beraber genel bir çalışma yapılmalıdır. Suriyeli mültecilere ilaç verilmesi konusuna da değinmeden geçemeyeceğim; ülkemizin adeta Avrupa’nın mülteci tampon bölgesi haline geldiği bu noktada bir an önce AFAD'la genel bir protokol hazırlanıp imzalanmalıdır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar