28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Güçlü; “Kültür Sendikacılığına önem veriyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güçlü; “Kültür Sendikacılığına önem veriyoruz”
Abone ol
Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Genel Başkanı Mustafa Güçlü, Osmaniye’de düzenlediği toplantıda, Kültür sendikacılığını önemsediklerini söyledi.
Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN)  Genel Başkanı Mustafa Güçlü, Osmaniye’de düzenlediği toplantıda, Kültür sendikacılığını önemsediklerini söyledi.


EKSEN Osmaniye kurucu şube Başkanı Selahattin Tatlı’nın düzenlediği tanışma ve kaynaşma toplantısı Serhat et lokantasında gerçekleşti.


Tatlı’nın yaptığı selamlama konuşmasının ardından, Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası  (EKSEN) Genel Başkanı Mustafa Güçlü, sendikanın kuruluş ve amaçları hakkında bilgilendirme yaptı.



                 Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası 
                   Genel Başkanı Mustafa Güçlü



Osmaniye’ye bir yıl önce geldiklerini söyleyen Güçlü, bu kez de şube oluşumu için geldiğini belirterek yaptığı konuşmasında; “Osmaniye’de sizlerle birlikte omluktan mutlu olduk.


Sendikamızın misyonu ve vizyonu ile ilgili bilgiler vermek istiyorum sizlere. EKSEN olarak, ‘Milli, sivil, katılımcı ve manevi değerlere bağlı’ sendikayız.üyelerimizin ekonomik ve özlük haklarını bir potada eriterek güçlü bir sendika olma yolunda ilerliyoruz. 16-17 ay içiresinde 60 ilde örgütlerimizi tamamladık.





Sağlık, Tarım, Büro çalışanları kollarını kurduk. Diyanet ve Vakıf sendika konulu kurma çalışması içerisindeyiz. 2014 yılı sonunda veya 2015 yılı başında Konfederasyon kuruluşumuzu tamamlamayı amaçlıyoruz. Eğitimde; öğretmen, öğrenci, veli ve kaliteye önem veren anlayış içerisinde eğitim sunmak istiyoruz.


Eğitim alanında üyelerimizin ekonomik ve özlük haklarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. En önemlisi de kültür sendikacılığına önem veriyoruz. Bu güne kadar 20 yıllık sendikalar bile kültür sendikacılığını gündeme getirmemişler. Sendika olarak meslek branşları ile ilgili sıkıntıları çalıştaylar yapacağız. Hiçbir sendikanın akademileri yok, kurmamışlar.





Biz EKSEN olarak kurumlar oluşturuyoruz, altyapıyı tamamlıyoruz. Mart ayı içerisinde 70 Üniversiteden akademisyenlerin katıldığı Sivil toplum akademisini kurduk. 2015 yılının başında da ciddi çalışmalara imza atacağız. 20 yıllık sendikalar bunu neden yapmadılar, altyapı oluşturmadılar? Bunu sorgulamak gerekiyor. Sendikalar politize olmuşlar, bir partinin ya ön, ya da arka bahçesi  durumuna gelmişler. Biz hiçbir siyasi partiden icazet almadan kurulduk, hiçbir siyasi partinin de ön veya arka bahçesi konumunda olmayacağız. Her sendikanın mutlaka bir siyasi duruşu vardır.


Biz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanında yetişmiş arkadaşlarla birlikte bu sendikayı kurduk. Siyasi durumuz; hiçbir parti ile özdeşleşmeden Muhsin Yazıcıoğlu ile aynıdır. Kurulurken hiçbir partiden de izin istemedik. Özgün olacağız, politize almayacağız. Alanlardan destek alamazsak güzel düşünmek bir şeye yaramıyor. Osmaniye’de güçlü değilsek, Ankara’daki çalışmalarımız bir işe yaramaz.





Osmaniye’de sene sonuna kadar şubemizi ve hizmet binamızı açmak istiyoruz. Bir sonraki gelişimizde bunları gerçekleştirmek üzere Osmaniye’de olacağız. Biz; politize olmadan, ücret sendikacılığı yanında kültür sendikacılığı ile hizmetlerimizi yürütmek istiyoruz”şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar