19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3379
EURO35.2197
ALTIN2247.4

Gübre satış ve sevki takip edilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gübre satış ve sevki takip edilecek
Abone ol
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, lisans sahibi gübre üreticisi ve ithalatçısı firmalarca piyasaya arz edilen tüm ürünlerin satış ve sevk işlemlerinin 1 temmuz itibariyle Gübre Takip Sistemi (GTS )üzerinden DNA Barkotlu kare kodlu  veya  kare kodlu  olarak  yapılacağını duyurdu. 

Osmaniyeİl Tarım ve Orman Müdürüİbrahim Sağlam, lisans sahibi gübre üreticisi ve ithalatçısı firmalarca piyasaya arz edilen tüm ürünlerin satış ve sevk işlemlerinin 1 temmuz itibariyle Gübre Takip Sistemi (GTS )üzerinden DNA Barkotlu kare kodlu  veya  kare kodlu  olarak  yapılacağını duyurdu. 

Bakanlığın  gübrelerin  paketleme  aşamasından  son kullanıcıya kadar takibinin sağlanmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen "Piyasaya Arz Edilen Gübrelerin İzlenmesine Yönelik Tebliğ" Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini aktaran Müdür Sağlam, "Bu kapsamda 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulanan nitratlı gübreler yani AN, CAN, Potasyum Nitrat ve Sodyum Nitrat ile 01 Temmuz 2018 tarihinden itibaren azotlu tekli gübrelerin olan Üre, %21 AS ambalaj içine DNA Barkod ve ambalaj dışına kare kod uygulanacak, bunların dışında kalan diğer gübrelerin her boyuttaki ambalajlarına sadece kare kod uygulanacaktır.

Ancak ambalaj dışına uygulanacak kare kod etiketleri DNA Barkotlu (DNA Bandrol) olacak ve bütün ürünleri kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Gübre  üreticileri tarafından gübre dağıtıcılarına sevk edilen gübrelerin GTS üzerinden DNA Barkotlu kare kodları veya kare kodları okutularak teslim alınacak ve gübre dağıtıcılarınca çiftçilere satış işlemleri de yine gübre ambalajında bulunan kare kodun GTS üzerinden okutulmak suretiyle yapılacaktır." dedi. 

Müdür İbrahim Sağlam, il genelinde faaliyet gösteren  gübre  üreticilerinin ve  dağıtıcılarının konuya  hassasiyet göstermelerini,  çiftçilerin  ise  ambalaj  üzerinde  Barkot  ve  kare kod  olmayan  ürünleri  satın almamaları gerektiğini sözlerine ekledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar