26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

Gökduman: Vatandaş polise yardımcı olmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökduman: Vatandaş polise yardımcı olmalı
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, vatandaşın polislere yardımcı olmasını isteyerek, "Kim nerde ne olduğunu biliyorsa, sadece uyuşturucu için değil nerede bir suç işleniyorsa ve sizlerinde bilgisi varsa bunları bizimle paylaşın." dedi.
Osmaniye İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, vatandaşın polislere yardımcı olmasını isteyerek, "Kim nerde ne olduğunu biliyorsa, sadece uyuşturucu için değil nerede bir suç işleniyorsa ve sizlerinde bilgisi varsa bunları bizimle paylaşın." dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi'nde Baş Mahalle, Fatih ve Eyüp Sultan Mahallesi sakinlerine yönelik huzur toplantısı düzenlendi.

Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ve Polis Merkezi Amirliği, TEDAŞ ve Belediye görevlilerin de katıldığı toplantıda, dolandırıcılık ve hırsızlık olayları konusunda görsel olarak bilgilendirme sunumu yapıldı.

'VATANDAŞIN DESTEĞİ OLURSA DAHA BAŞARILI OLURUZ'

Daha sonra vatandaşların sorularını cevaplayan Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, "Biz polis teşkilatı olarak ne kadar başarılı işler yaparsak yapalım, ne kadar kuvvetli kadrolarımız olursa olsun, eğer sizlerden gerekli desteği alamazsak istediğimiz sonucu elde edemeyiz. Dolayısıyla sahadan elde ettiğimiz bilgileri, sizlerle paylaşarak hem sizleri bilgilendirmek hem de sizin bizlere aktaracağınız bilgilerle biz bir takım eksikliklerimizi tamamlamak adına bu tür etkinlikleri düzenlemekteyiz" dedi.



'SUÇUN OLDUĞU YER NOKTA OLARAK SÖYLENMELİ'

Konuşmasının devamında, uyuşturucu sorunun Türkiye'nin bir sorunu olduğunu kaydeden Müdür Gökduman, "Uyuşturucu kullanımı noktasında yaş sınırı giderek düşmekte. Bununla ilgili polisiye tedbirlerin yanında biz her gelen ihbarı değerlendiriyoruz. Bu maddeleri kullanan kişilerin bulunmaları mümkün olan yerleri ekiplerimize kontrol ettiriyoruz ama takdir edersiniz ki her an her noktada polisin bulunması mümkün değil. Bu toplantılarında amacı bu. Sizin bu konuda bize yardımcı olmanız gerekir. Kim nerde ne olduğunu biliyorsa, sadece uyuşturucu için değil nerde bir suç işleniyorsa ve sizlerinde bilgisi varsa bunları bizimle paylaşın. Şu mahallede şu oluyor demek çok doğru bilgi değil. Bu olaylar o mahallenin hangi sokağında, hangi caddesinde kahvehanesinde oluyorsa onları söylemeniz lazım bize. 'Osmaniye'de uyuşturucu içiliyor, uyuşturucu satılıyor' demek doğru bir şey ama yetersiz bir bilgi oluyor. Nerede oluyor nokta olarak söylemeniz gerekir. Hangi kahvede, parkta veya köşede böyle bir şey oluyorsa bunu bize 155 ile gerekse ihbar mektubu ile bildirebilir ve ilgili arkadaşlarımız konuyu değerlendireceklerdir." dedi.

'ÇOCUKLARIMIZI UYUŞTURUCUDAN KORUMALIYIZ'

Müdür Gökduman, "Osmaniye'de yakalanan uyuşturucu miktarı bizimle aynı eşdeğerdeki illerinden bir çoğundan daha fazla belki ilk sıralardayız. Amacımız  en iyisini yakalamak. Mevcut olan neyse daha ilerisine geçmek. Bunun için çalışıyor ve uğraşıyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin sağlıklı bir şekilde yetişmesi buna bağlı, bu tür kötü alışkanlıklardan korumamıza bağlı. Dolayısıyla bu konuda bizde sizde üzerimize düşeni yapacağız. " şeklinde konuştu.

Toplantıya Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman'ın yanı sıra, Müdür yardımcısı Halil Koç, Asayiş Müdürü Ali Soydan, Baş Mahalle Muhtarı Mehmet Doğan ve Eyüp Sultan Mahallesi Muhtarı Nuh Kaygısız ile TEDAŞ ve belediye temsilcileri de katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar